Emma Răducanu își pune speranțele revenirii într-un nou antrenor

Ultima actualizare:

După câteva luni, în care s-a pregătit pe cont propriu, Emma Răducanu va începe colaborarea cu rusul Dmitri Tursunov. Pentru jucătoarea de tenis care ocupă numărul 10 în ierarhia mondială a tenisului feminin urmează o perioadă foarte solicitantă, dat fiind faptul că va încerca să dea tot ce are mai bun și să-și apere supremația de la US Open, unde a câștigat trofeul, anul trecut, iar apoi n-a reușit să-și mențină ascensiunea.

 Emma Răducanu încearcă să se regăsească (FOTO: EPA)
Emma Răducanu încearcă să se regăsească (FOTO: EPA)

Sportiva în vârstă de 19 ani va avea ocazia să se obișnuiască în noua formulă, întrucât prima competiție în care va juca sub supravegherea antrenorului rus va fi curând, în perioada 30 iulie – 7 august, când se va desfășura turneul Citi Open, de la Washington.

În vârstă de 39 de ani, fostul jucător de tenis Dmitri Tursunov și-a început cariera de antrenor în anul 2017. De atunci și până  acum, le-a pregătit, de-a lungul vremii, pe bielorusa Aryna Sabalenka (6 WTA), rusoaica Elena Vesnina, rusul Aslan Karațev (37 ATP) și jucătoarea din Estonia Anett Kontaveit (2 WTA), de care s-a despărțit chiar înainte de Roland Garros.

A schimbat antrenorii pe bandă rulantă

De-a lungul vremii, Emma Răducanu a fost angrenată într-un carusel, în ceea ce privește modul în care s-a raportat la antrenorii săi. Până în primăvară, Emma Răducanu s-a antrenat cu germanul Torben Beltz, pe care-l cooptase abia din toamna anului trecut, mai exact, din noiembrie. Asta după ce, în 2021, a mai schimbat doi antrenori, ambii britanici: mai întâi pe Nigel Sears, iar apoi pe Andrew Richardson.

În cele 19 meciuri disputate anul acesta, Emma Răducanu nu a reușit vreun rezultat notabil, după succesul de anul trecut, de la US Open, având o perioadă nefastă. În toate cele trei Grand Slam-uri, din 2022, sportiva a ieșit din competiții încă din turul al doilea.

Inconstanța Emmei Răducanu în relația cu antrenorii săi i-a atras atenția și fostului lider mondial al tenisului feminin, americanca Chris Evert, care a declarat pentru Eurosport: „Scopul și visul tuturor este să găsească persoana potrivită pentru a fi antrenor. Evident, ea nu a găsit persoana potrivită. Este foarte radical ceea ce face, are trei sau patru oameni care o ajută. Pentru mine, asta ar fi foarte confuz. Îmi plăcea să fac lucrurile foarte simplu când eram în turneu, să am un antrenor în care pot avea încredere și să îl respect. Nu pot judeca, dar cred că și ea va avea un antrenor singur, la un moment dat, pentru că își va da seama că este mai ușor mental, emoțional și fizic să ai o singură persoană, în care te poți încrede cu adevărat”.

Până acum, Emma Răducanu a agonisit din tenis peste trei milioane de euro, cărora li se adaugă numeroasele contracte din publicitate, jucătoarea din Marea Britanie fiind o favorită a marilor branduri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net