Emma Răducanu, la Cluj-Napoca: ”Îmi place ciorba de perișoare”

Ultima actualizare:

    Emma Răducanu a vorbit în română la interviuFOTO: Facebook/ Transylvania Open
Emma Răducanu a vorbit în română la interviuFOTO: Facebook/ Transylvania Open

Campioana de la US Open, britanica de origine română Emma Răducanu, a câștigat, la Cluj-Napoca, primul ei meci pe tabloul principal al unui turneu WTA. La finalul partidei a mărturisit, în română, ce mâncare preferă.

Până acum, Emma Răducanu câștigase partide doar la turneele de Grand Slam, competițiile acestea fiind organizate de ITF.

În primul tur de la Transylvania Open, Emma Răducanu, care reprezintă Marea Britanie și care are tată român și mamă chinezoaică, a învins-o, marţi, cu scorul de 4-6 7-5, 6-1, pe Polona Hercog din Slovenia, locul 124 WTA, după o partidă care a durat două ore şi 27 de minute. Următoarea ei adversară va fi Ana Bogdan.

La interviul de după meci, Emma Răducanu a vorbit în limba română, spre deliciul telespectatorilor: ea s-a scuzat că nu o vorbește foarte bineEa nu vorbeşte foarte bine limba română, dar zâmbeşte cuceritor şi promite că va mai învăţa dacă va mai sta în România.

"Dacă nu mai pot (n.r. - să vorbească în română), schimb în engleză. Astăzi a fost un meci foarte dificil, ea a fost foarte tare, dar eu cred că nu am jucat atât de bine, dar am câştigat. Am multă bucurie acum. Vreau să mulţumesc foarte mult, este un turneu foarte bine organizat şi mie îmi place România foarte mult. Cred că sunt acasă aici. Mâncarea preferată... Trebuie să fie ciorbă de perişoare, dar aici am mâncat de legume şi mai aştept un pic şi pe urmă mănânc un pic de sarmale. Şi mămăliga este foarte bună. Şi papanaşi. Înseamnă mult pentru mine să joc în ţara tatălui meu, am amintiri foarte frumoase din ţară şi mă bucur foarte mult că am ocazia să joc aici. Mulţumesc pentru susţinerea de astăzi şi din această săptămână. Vreau să spun că mi-e un pic ruşine să vorbesc în limba română, dar dacă mai stau aici un pic pot să fiu mai bună", a spus Răducanu, intervievată fiind jucătoarea Alexandra Dulgheru.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net