EXTREM: „Cosmonautul înghețat” a zburat la capătul lumii

Ultima actualizare:

Adept al sporturilor extreme, profesionistul Valery Rozov s-a simțit întotdeauna atras de Queen Maud Land, în estul Antarcticii. Lanțul muntos arată ca niște dinți de animale sălbatice, acoperiți de zăpadă și gheață. Rozov a urcat pe cel mai înalt vârf de munte, Ulvetanna (în norvegiană însemnând Colții Lupului) pentru a efectua săritură. Istoricul lui Rozov este unul impresionant în ceea ce înseamnă BASE Jump-ul din locații mai puțin convenționale, până acum sărind de pe Elbrus sau într-un vulcan activ din Kamchatka.

Cu cel mai recent proiect al sau, "Red Bull Antarctica" - realizat de o echipă de opt oameni din Rusia, Serbia, Elveția și Turcia - Rozov nu a fost singurul implicat, însă a condus proiectul.

Prima oară au zburat până în Africa de Sud, apoi în Anatarctica rusă, unde au facut cercetare la stația Novolazareyskaya. Apoi, de acolo, au mai zburat încă 200 de kilometri cu un avion mai mic, special pentru acele zone, apoi pe jos, pe la Muntii Drygalski. "M-am simțit ca un cosmonaut pe o planetă străină", a spus Rozov, descriind condițiile proiectului la cele -30 de grade și unde soarele este pe cer pentru 24 de ore.

Dupa două săptămâni de pregătire, Rozov a urcat până la 1.000 de metri pe Ulvetanna alături de co-echipierul său Alexander Ruchkin și fotograful Thomas Senf. Pentru ca vremea era destul de instabilă de la o zi la alta, Rozov s-a decis să urce pe încă doi munți - Tungespissen (2.277 metri) și Holtanna (2.650 metri), cel din urmă fiind singurul munte folosit într-o saritura de BASE jump în trecut. Apoi a făcut săritura de pe Ulvetanna (2.931 metri).

Odată întors în Africa de Sud, "BASE Cațărătorul" Rozov a descris această experiență: "A fost ca o călătorie pe o alta planetă. Este un sentiment de împlinire și bucurie"!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net