Federația Română de Rugby sprijină candidatura lui Bernard Laporte la World Rugby


    Ca antrenor, Bernard Laporte a câștigat Cupa Europei cu RC ToulonFoto: Guliver / GettyImages
Ca antrenor, Bernard Laporte a câștigat Cupa Europei cu RC ToulonFoto: Guliver / GettyImages

În 12 mai se vor desfășura alegeri pentru Comitetul Executiv al World Rugby. Pentru funcția de vicepreședinte există o singură candidatură, aceea a lui Bernard Laporte. Potrivit site-ului oficial al Federației Franceze de Rugby, acesta a fost propus de către Rugby Football Union (forul de la Londra) cu sprijinul Federației Române de Rugby.

Fost jucător și antrenor francez, președinte al Federației Franceze de Rugby, Bernard Laporte (55 de ani) a condus și sportul din Hexagon între octombrie 2007 și iunie 2009. Sub președinția sa, Franța a obținut organizarea Cupei Mondiale de rugby din 2023.

Pentru funcția de președinte World Rugby există două candidaturi. Și în acest caz, fiecare candidat a fost propus de către o federație națională membră cu sprijinul unei alteia. Fost jucător de linia a doua, internațional englez, dar și component al selecționatei Leilor Britanici și Irlandezi, Bill Beaumont (68 de ani) a condus forul de la Londra între 2012 și 2016. Din această postură, a  activat ca vicepreședinte World Rugby, iar în 11 mai 2016 a fost ales șef al forului mondial. Beaumont a fost propus de către Federația Franceză de Rugby și susținut de Federația din Fiji.  Cealaltă candidatură la șefia World Rugby este a celui supranumit ”Micul Napoleon”. Agustin Pichot (45 de ani) a fost internațional argentinian de rugby, evoluând ca mijlocaș de grămadă. În 11 mai 2016, a fost ales vicepreședinte al World Rugby. Pichot a fost propus de Federația Argentiniană de Rugby și are sprijinul celei din Australia, dar și al SudAmerica Rugby.Există, de asemenea, opt candidaturi pentru Comitetul Executiv al World Rugby: Mark Alexander (Africa de Sud), Khaled Babbou (Tunisia), Bart Campbell (Noua Zeelandă), Gareth Davies (Țara Galilor), John Jeffrey (Scoția), Ratu Vilikesa Bulewa Francis Kean (Fiji), Bob Latham (SUA) et Brett Robinson (Australia).Doi români fac parte din Consiliul World Rugby: Octavian Morariu, din postura de șef al  Rugby Europe, și Alin Petrache, ca președinte al Federației Române de Rugby. Înaintea lor, Viorel Morariu a fost primul reprezentant al FIRA (Asociația Europeană de Rugby) la forul mondial din postura de vicepreședinte FIRA. 

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
razvan danciu razboinic survivor romania 2023 jpg
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
Shauna Rae și iubitul jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg