Fenomenul Emma Răducanu: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre tenismena cu tată român

Ultima actualizare:

    Emma RăducanuFOTO: EPA
Emma RăducanuFOTO: EPA

Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open 2021 şi a devenit prima jucătoare de tenis care ajunge în ultimul act al unui turneu de Grand Slam la care a pornit din calificări. Tenismena engleză cu origini româneşti va juca sâmbătă cu o altă adolescentă, Leylah Fernandez.

1. S-a născut pe 13 noiembrie 2002, în Toronto Canada). La vârsta de doi ani părinţii ei, Ian (românul Ioan) şi mama Renne, de origine chineză, s-au mutat în Marea Britanie. Despre ambii se ştie că lucrează în domeniul finanţelor, scrie ziare.com  

2. Emma a făcut tot felul de sporturi, fiind atrasă îndeosebi de motorsport. De la 5 la 8 ani a făcut karting şi motorcross.  

3. Emma ştie să vorbească "destul de bine "limba mamei ei, mandarina, şi ştie câteva cuvinte în română. Ea i-a răspuns unui fan în română la US Open: Mulţumesc! Ea a declarat că îşi viztează bunica de la Bucureşti – pe mamaie - şi că iubeşte mâncare de aici.  

4. Emma şi-a luat examenele la matematică şi la economie cu nota maxima, adică A. A studiat la o şcoală prestigioasă Newstead Wood School din Orpington. Tenisul l-a învăţat în cartier, la Bromley. Tatăl ei este cel care a dus-o la tenis. Advertisement  

5. Simona Halep şi Na Li sunt jucătoarele pe care le admiră. Cu Simona a vorbit şi la US Open, dar are şi o poză din copilărie. Despre chinezi, spune că îi admiră pentru tenacitatea lor şi crede că încrederea de sine îi provine de la mama.

Citește continuarea pe www.adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net