Florin Mergea a câştigat într-un an cât în 12

Florin a câştigat în 2015 primul său turneu Masters jpeg
Florin a câştigat în 2015 primul său turneu Masters

Anul 2015 a fost, pentru Florin Mergea, cel mai bun din carieră. Nu numai pe plan sportiv, dar şi financiar. Revenit în activitate în urmă cu patru ani, semifinalist acum la Turneul Campionilor, Florin Mergea a progresat an de an şi a urcat atât în clasamentul ATP, dar şi al banilor câştigaţi.

Explozia, din toate punctele de vedere, a reprezentat-o anul 2015, care i-a adus cele mai importante rezultate. A cucerit primul titlu Masters din carieră, cel de la Madrid, a câştigat şi la München, apoi ajuns în semifinale la Wimbledon şi în sferturi la Australian Open. Aceste rezultate l-au dus, în iulie, pe locul 7 în lume, dar i-au şi îngroşat considerabil conturile. Până la startul Turneului Campionilor, acolo unde sâmbătă (21 noiembrie), de la ora 14.00, va juca în semifinalele de dublu, Florin câştigase, din tenis, suma de 476.452 de dolari.

Cu cei 73.000 de dolari obţinuţi până în acest moment la Londra, el a adunat 549.452 de dolari, o sumă mai mare decât toate câştigurile lui însumate din anii precedenţi. Concret, din 2003, anul debutului în lumea tenisului profesionist, şi până la 31 decembrie 2014, Florin câştigase din tenis 540.740 de dolari! Iar steaua fostului lider mondial al juniorilor e în continuă urcare. Aflat acum pe locul 14 în lume, el va intra, indiferent de rezultatul pe care îl va obţine la Londra, în Top 10, urmând să încheie anul pentru prima dată între cei mai valoroşi jucători de tenis din lume.

Tecău, semifinală cu fraţii Bryan

image

Horia Tecău, al doilea jucător român prezent la Turneul Campionilor, a disputat vineri (20 noiembrie), după închiderea ediţiei, ultimul meci din grupă. Indiferent de rezultatul meciului, românul şi olandezul Rojer au câştigat grupa şi vor juca sâmbătă, de la ora 20.00 pentru finală, cu fraţii Bryan, pricipalii favoriţi ai turneului. Florin Mergea aştepta rezultatul de aseară pentru a vedea cu cine se întâlneşte azi în semifinale, de la ora 14.00. Ori cu perechea Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, în cazul în care francezii îi înving pe Tecău şi Rojer, ori cu cuplul Dodig şi Melo.

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
teo trandafir jpg
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Gigi Hadid și Kanye West
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Umar Kremlev si Vladimir Putin FOTO Profimedia jpg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
image
image
image
image
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Farul Constanta 3 jpg
Inter Barcelona, EPA jpg
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg
Ciprian Tatarusanu, Sportpictures jpg
Chindia Rapid, Sportpictures jpg