Florin Mergea şi Rohan Bopanna, ultimii sosiţi, primii calificaţi!

Ultima actualizare:

    Florin Mergea şi Rohan Bopanna au devenit prima pereche ajunsă în semifinalele Turneului Campionilor
Florin Mergea şi Rohan Bopanna au devenit prima pereche ajunsă în semifinalele Turneului Campionilor

Turneul Campionilor din 2015 se dovedeşte a fi o poveste de neuitat pentru Florin Mergea şi Rohan Bopanna. Calificaţi în ultima secundă la această competiţie, cei doi au devenit prima pereche care şi-a asigurat locul în semifinalele întrecerii!

Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna au învins ieri, cu scorul de 6-3, 7-6, cuplul Jamie Murray/John Peers. Această victorie în două seturi, coroborată cu cea obţinută duminică, tot în minimum de seturi, în faţa liderilor mondiali, americanii Mike şi Bob Bryan, a transformat perechea româno-indiană în primul cuplu calificat matematic în semifinale înaintea ultimei etape! Pentru fostul lider mondial al juniorilor de la începutul anilor 2000, Florin Mergea, performanţa este cu atât mai importantă cu cât el s-a reapucat de tenis abia acum patru ani, la insistenţele soţiei, Daiana, cea care este autoarea morală a acestui parcurs de excepţie al românului în tenisul mondial. 

Ultimul meci din grupă va fi, pentru Mergea şi Bopanna, joi, contra perechii italiene Simone Bolleli/Fabio Fognini. Până acum, prin cele două victorii, Mergea şi partenerul său şi-au asigurat 400 de puncte ATP şi un premiu total de 146.000 de dolari, banii urmând să se împartă între ei. Pentru Mergea, aceasta este prima participare la Turneul Campionilor, în vreme ce Bopanna participă pentru a treia oară. În 2012, el a jucat şi finala, alături de compatriotul său, Mahesh Bhupathi.

Horia Tecău joacă miercuri, de la ora 20.00

Horia Tecău şi olandezul Jean Julien Rojer vor juca miercuri (18 noiembrie) la Turneul Campionilor, în etapa a doua. Învingători în primul meci, în care au câştigat în două seturi cuplul Zimonjic/ Matkowski, Tecău şi partenerul lui vor juca împotriva celorlalţi câştigători din prima rundă, Ivan Dodig şi Marcelo Melo. Acesta din urmă e chiar liderul mondial al clasamentului de dublu, fiind cel care i-a depăşit, după trei ani, pe fraţii Bryan. Meciul va fi în direct pe DigiSport 2. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net