Florin Mergea și Steliana Nistor i-au încurajat pe cicliști la Turul României
Vicecampionul olimpic la tenis și vicecampioana mondială la gimnastică i-au încurajat la Sibiu pe cicliștii români din "Mica Buclă".
"Mă uit uneori la ciclism, Turul Franței e chiar mai important ca expunere pe plan mondial ca Roland Garros-ul. Mă bucur că printre meciurile de la challengerul de la Sibiu am avut ocazia să îi cunosc pe cicliștii români. Sunt ultimele mele meciuri în acest sezon, apreciez faptul că la Sibiu există acest turneu de tenis și că orașul susține sportivii români și evenimente internaționale. Sibiu Open a rămas singurul turneu challenger din România și sper să avem mai multe competiții de acest gen în anii următori", a punctat Florin Mergea.
"Știu să merg pe bicicletă de când eram mică și chiar mi-ar fi plăcut să practic acest sport. Am venit să îi susțin pe băieți și să le urez succes. Mă bucurp revenirea Turului României și sper și ca gimnastica să revină la rezultatele din trecut. E greu, dar am încredere în colectivul tehnic și în fete că la Tokyo vom obține medalii, cel puțin la individual și pe aparate", a spus Steliana Nistor, campioană europeană cu echipa în 2008, dubla vicecampioană mondială în 2007 (individual compus și bârnă) și medaliată cu bronz la JO 2008 cu echipa.
Țvetcov, favorit la tricoul galben
Ultimii kilometri dintre Poiana Brașov și finișul din Livada Poștei au fost senzaționali. Deși julit serios în urma unei căzături, moldoveanul naturalizat Țvetcov, campion anul acesta în Turul Coreei și marea speranță a României la JO 2020, a reușit un sprint fantastic pe ultimii kilometri ai cursei. El a fost urmat de puștiul Emil Dima (21 ani), un brașovean care a valorificat avantajului terenului propriu. La final, cei doi au făcut o baie de șampanie alături de fani.
"A fost o etapă grea, cu mult stres deoarece fiecare a vrut să stea în față, dar am analizat bine cursa, am stat la cutie în top 10 și am evadat în ultimii 5 kilometrii. E un rezultat foarte bun pentru România și sunt optimist că pot câștiga locul 1 la final cu sprijinul colegilor din echipa națională", a precizat Serghei Țvetcov după etapa doua.
Românii au acum doi sportivi în top 4 la general și au șansa să câștige, în Anul Centenarului, marele trofeu pentru prima oară după 2011 (când Andrei Nechita se impunea în Mica Buclă).
"Este un rezultat foarte bun pentru mine. M-a ajutat și faptul că la fiecare antrenament fac cățărarea spre Poiana Brașov Am trecut și prin Cristian, orașul meu natal și m-a bucurat să am amicii pe traseu. Vom încerca în ultimele etape să controlăm cursa, să dăm o mână de ajutor toți români să câștige Turul un cicilist român", a spus Emil Dima (Ms-Tina Focus).
"Mica Buclă" pentru fetițe și prichindei
Înaintea de sosirea sportivilor din Turul României în Livada Poștei din Brașov, cei mai mici biciliști s-au întrecut la Cursa Copiiilor by Fundația Emag. Viitorii campioni ai ciclismului au urcat la final pe scena evenimentului, au primit diplome și medalii din partea președintelui Eduard Novak și au făcut o poză de grup.
Clasamente:
Tricoul Galben - MTS pentru liderul clasamentului general: Serghei Țvetcov (echipa națională a României)
Tricoul Albastru by Fundația EMAG - pentru cel mai bun român: Serghei Țvetcov (echipa națională a României)
Tricoul verde - sharetoo pentru cel mai bun căţărător: italianul Mattia Bais (CT Friuli)
Tricoul Roșu - FR Ciclism pentru cel mai bun sprinter: italianul Nicola Venchiarutti (CT Friuli)
Tricoul alb -COSR pentru cel mai bun sportiv U23: italianul Mattia Bais (CT Friuli)
Clasament pe echipe:
1. CT Friuli (Italia) 23:23:10
2. Team Novak (România) 23:42:17
3. Monkey Town (Olanda) 23:44:06