Ghinionul Larisei Iordache. Dinamovista s-a confruntat cu dureri la piciorul stâng și înaintea concursului olimpic de la Londra


    Larisa Iordache a concurat cu piciorul stâng bandajat la JO de la Londra, în 2012Foto: Marian Burlacu
Larisa Iordache a concurat cu piciorul stâng bandajat la JO de la Londra, în 2012Foto: Marian Burlacu

Revenită în competiție în noiembrie trecută, după o pauză de trei ani şi după trei operaţii la tendonul ahilian, Larisa Iordache (25 de ani) n-a putut concura, astăzi (marți, 3 august), în finala olimpică de la bârnă. Acuzând dureri la glezna stângă după calificări, sportiva dinamovistă a declarat forfait cu puțin timp înainte de a intra în concurs. Larisa s-a confruntat cu probleme la același picior și înaintea competiției olimpice de gimnastică de la Londra, în 2012.

Indiscutabil, în cazul gimnastei noastre se poate vorbi despre ghinion. În urmă cu nouă ani, cu puțin timp înaintea startului concursului din capitala Marii Britaniei, participarea Larisei a fost pusă sub semnul întrebării. Creditată atunci cu șanse de a câștiga medalie la individual compus, cu echipa și la un aparat (bârna), ea a acuzat dureri la același picior care i-a făcut probleme acum. Mai precis, ea a avut dureri la călcâi (fasceită plantară) - membrana care înveleşte oasele, muşchii şi ligamentele călcâiului, era inflamată şi se putea rupe, iar la fiecare aterizare sau contact cu solul sportiva acuza dureri intense. Din acest motiv, atunci Larisa nu s-a mai antrenat un timp la aparatele care o solicitau la aterizări (sărituri și sol). Întrebată atunci dacă va concura, Larisa a fost categorică: "Sigur că pot! Mai ales că știu că România are nevoie de mine. De aceea strâng din dinți și încerc să-mi fac exercițiile cât mai bine pentru a putea urca pe podium. Cred că după ce iei o medalie nu te mai gândești la ce a fost rău sau bine". În ciuda acestor probleme, Larisa a contribuit la câștigarea medaliei de bronz cu o echipă din care au mai făcut parte Sandra Izbașa, Cătălina Ponor și Diana Bulimar. În finala de la individual compus ea s-a clasat pe locul 9 (57,965 puncte), iar în cea de la bârnă pe 6 (14,200). Ghinioanele nu s-au oprit, însă, aici. În octombrie 2017, Larisa Iordache s-a accidentat la Campionatele Mondiale, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, însă a părăsit sala din Montreal într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng. Ulterior, ea a fost supusă la trei intervenții chirurgicale, ultima având loc la o clinică din Viena, în septembrie 2018. ”A treia oară cu noroc! După două intervenţii chirurgicale nereuşite în România, Larisa Iordache a trecut printr-o nouă operaţie a tendonului ahilian, de această dată la Viena, în cadrul clinicii Wiener Privatklinik. Îi mulţumim pe această cale domnului profesor doctor Weinstabl pentru implicare şi profesionalism, dar şi domnului Octavian Bellu şi doamnei Mariana Bitang pentru sprijin. Tare, Lari! Sănătate şi recuperare rapidă! Alături de tine!”, se arată în mesajul FR Gimnastică, postat atunci pe pagina oficială de Facebook.

Larisa Iordache are osteoartrită la glezna piciorului stâng

Club la care este legitimată gimnasta Larisa Iordache, CS Dinamo Bucureşti a dat, cu acordul sportivei, detalii despre diagnosticul primit de aceasta la JO de la Tokyo, după accidentarea din calificări. ”Nu putem să cerem mai mult decât e posibil! Suntem lângă tine, Larisa!”, a mai transmis gruparea alb-roșie.

Într-o postare intitulată ”Adevărul despre glezna Larisei”, se prezintă documente şi date medicale care relevă o afecţiune mai serioasă decât anunţase anterior tot clubul - entorsă metatarsiană piciorul stâng. ”Cu acordul Larisei prezentăm diagnosticul primit de ea la Tokyo, după investigaţiile efectuate în ziua calificărilor. Nu este vorba despre o simplă entorsă (care între timp s-a recuperat), ci despre o problemă mult mai profundă: osteoartrită la glezna piciorului stâng”. Și se explică și că la această afecţiune „cartilajul protector al suprafeţelor articulare se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Osteoartrita, denumită şi boala articulară degenerativă sau osteoartroză, reprezintă cea mai frecventă formă de artrită şi este principala cauză a durerii şi invalidităţii în rândul persoanelor mai în vârstă”.Notată cu 14,133 în calificări, Larisa Iordache a fost nevoită să ia o pauză câteva zile după ce s-a accidentat la aterizarea de după exercițiul de la bârnă. Ea a anunţat ulterior că va concura în finală, însă astăzi a fost nevoită să renunţe din cauza durerilor şi a transmis într-un mesaj că durerile au fost peste limita sa de suportabilitate.La acest aparat medaliile au revenit sportivelor Chenchen Guan (China / 14,633), Xijing Tang (China / 14,233) şi Simone Biles (SUA / 14,000). Larisa Iordache a fost singura reprezentantă a României într-o finală individuală după ce Marian Drăgulescu n-a reușit calificarea la sărituri, iar Maria Holbură nu a trecut de calificări la niciun aparat. Totodată, România nu a mai aliniat echipă feminină de la JO din 2012, când a cucerit bronzul.

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
vedete jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
maxresdefault jpg
cub Costin Craioveanu png
image
image
image
image
image
image
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg