Gimnastele b─âtute de Bellu ╚Öi Bitang, distruse pe via╚Ť─â

2 iunie 2016
image
Maria Olaru a continuat dezv─âluirile despre teroarea instaurat─â de Bellu ┼či BitangFoto: Mediafax

Valurile st├órnite de confesiunile fostei campioane mondiale la gimnastic─â, Maria Olaru, ├«n cartea sa autobiografic─â ÔÇ×Pre┼úul aurului. Sinceritate incomod─âÔÇŁ au continuat. Dup─â ce a povestit despre b─ât─âile primite ├«n timpul antrenamentelor de la diver┼či antrenori, Maria Olaru dezv─âluie acum ┼či la ce tratamente umilitoare era supus─â de Octavian Bellu ┼či Mariana Bitang.

ÔÇ×Miercuri, pe 19 ianuarie 1994, eram ├«nc─â la lot. Am plecat la sal─â. M-am ├«nc─âlzit: am ├«nceput cu b├órna, am mers destul de bini┼čor. La sol, nu prea. A ┼úipat domnul Forminte la mine. La paralele am mers prost, a ┼úipat iar la mine Forminte, ├«ns─â nu am ce s─â fac, asta e via┼úa. La for┼ú─â mi-a venit s─â pl├óng, dar nu am pl├óns. Mi-a tras o palm─â domnul Bellu ┼či a ├«nceput s─â m─â doar─â maxilarulÔÇŁ, a scris Maria Olaru ├«n carte, conform ÔÇ×Gazetei SpoturilorÔÇŁ.

image
Ilie Marinescu, psiholog

Click! a cerut p─ârerea unui psiholog pentru a afla cum afecteaz─â emo┼úional un copil un astfel de comportament. ÔÇ×Impactul ┼či efectele agresiunii fizice ┼či verbale asupra unui minor reprezint─â o puternic─â traum─â pentru orice copil care se confrunt─â cu un comportament agresiv din partea unei persoane care recurge la metode coercitive sub pretextul ob┼úinerii unor performan┼úe. Din aceast─â perspectiv─â avem de-a face cu un cuplu agresor-victim─â, agresorul fiind antrenorul care, ├«ntr-o astfel de situa┼úie, nu are nici o scuz─â, deoarece victima, minor fiind, lipsit de ap─ârare ┼či venit dintr-un mediu familial ostil sau nu, trebuie s─â suporte gesturile agresive, gesturi ce las─â urme ad├ónci ├«n sufletul copilului, care se simte umilit, ne├«n┼úeles. Acest lucru va conduce, la un profund dezechilibru emo┼úional, sc─âderea stimei de sine, a ├«ncrederii ├«n sine, teama de rela┼úionare cu colegii sau prietenii, determin├ónd copilul s─â preia aceast─â modalitate de exprimare ├«n rela┼úiile cu ceilal┼úi. A fi ├«ntr-o pozi┼úie de autoritate nu d─â dreptul nim─ânui s─â apeleze la metode aem─ân─âtoare dresorilor de animaleÔÇŁ, a explicat, pentru Click!, psihologul Ilie Marinescu.

Mariana Bitang le spunea ÔÇ×vaci medaliateÔÇŁ

image
Cartea autobiografic─â a Mariei Olaru, ÔÇ×Pre┼úul aurului. Sinceritate incomod─âÔÇŁ, va fi lansat─â s├ómb─ât─â, 4 iunie, la Bookfest. Pre┼úul ei este de 39 de lei.

├Än aceea┼či carte care va fi lansat─â s├ómb─ât─â, la Bookfest, este pomenit ┼či un incident cu Mariana Bitang, recunoscut─â prin limbajul s─âu la adresa fetelor. ÔÇťAvea doamna Mariana un umor cu totul special. Ne alinta cu adjective duios-matern, precum ┬źfrumoaselor┬╗, ┬źde┼čteptele mele dragi┬╗, ┬źprin┼úeselor┬╗. Doar c─â nu ┼čtiu ce alchimie a s─âlii le metamorfoza. Ajungeau s─â sune ├«n urechile mele cu totul altfel: ┬źimbecile┬╗, ┬źcretine┬╗, ┬ź┼ú─âr─ânci┬╗, ┬źcutre┬╗, ┬źhahalere┬╗. La singular, obi┼čnuitele complimente apreciative precum ┬źde┼čteapt─â┬╗, ┬źtalentat─â┬╗, ┬źgra┼úioas─â┬╗ ajungeau, dup─â acela┼či mecanism fantastic al s─âlii, descins parc─â din Twin Peaks, s─â-mi sune ca ┬źdobitoac─â┬╗, ┬źt├ómpit─â┬╗, ┬źidioat─â┬╗, ┬źindolent─â┬╗, ┬źproast─â┬╗. Repertoriul reflectat ┼či amplificat de pere┼úii s─âlii mai con┼úinea formula magic─â: ┬źvaci medaliate┬╗, cu variantele mai scurte ┬źvit─â┬╗ sau (ca s─â nu se simt─â vreuna dintre noi discriminat─â!) ┬źvite┬╗.ÔÇŁ, a scris Olaru ├«n cartea sa, conform ÔÇ×Gazetei SporturilorÔÇŁ.

Psihologul trage un semnal de alarm─â asupra traumelor cu care au r─âmas fetele

image
Mariana Bitang avea în grijă bârna, la lot

ÔÇ×Folosirea unui limbaj din partea antrenorului de genul ┬źf─âr─â mine nu vei reu┼či┬╗, ┬źmeri┼úi palma primit─â pentru c─â nu ai f─âcut ce am zis┬╗, are ca scop crearea unei rela┼úii de dependen┼ú─â ├«ntre victim─â ┼či agresor, astfel ├«nc├ót agresorul ├«┼či exprim─â superioritatea ┼či ├«┼či satisface nevoia de putereÔÇŁ, a mai explicat pentru Click! psihologul Ilie Marinescu. El trage ┼či un semnal de alarm─â: ÔÇ×Toate aceste traume suferite de un minor conduc la o total─â ne├«ncredere ├«n propriile capacit─â┼úi fizice sau psihice, la culpabilizarea c─â ┬źnu e prea bun┬╗, iar ca adult s─â-┼či abuzeze propriul copil sau p─ârin┼úii, s─â aib─â probleme de ordin fizic prin sechelele r─âmase din lovituri sau probleme emo┼úionale, cum ar fi anxietatea, depresia, tulbur─âri de stres post-traumatic, abuz de substan┼úe, impulsivitate, probleme sexualeÔÇŁ, a ├«ncheiat psihologul Ilie Marinescu.

În iulie 2008 se înţelegeau bine

image
Maria Olaru ┼či Octavian Bellu, la premierea fostelor campioane din gimnastic─â

Ne├«n┼úelegerile dintre Maria Olaru ┼či Octavian Bellu sunt de dat─â relativ recent─â. ├Än 2002, la scurt timp dup─â retragerea ei din activitate, Maria a asistat din postura de ziarist la Campionatele Mondiale individuale de la Debrecen ┼či rela┼úiile dintre ei erau normale, ca ├«ntre un antrenor ┼či fosta sa elev─â. La fel de naturale ┼či normale erau rela┼úiile dintre ei ┼či ├«n 2008, atunci c├ónd Bellu ┼či Olaru au stat unul ├«n fa┼úa celuilalt la poza de grup de dup─â decorarea, de c─âtre pre┼čedintele Traian B─âsescu, a marilor campioane ale gimnasticii rom├óne┼čti ┼či a antrenorilor lor. Poate tocmai de aceea, Octavian Bellu a ┼či evitat s─â-i dea un r─âspuns tran┼čant fostei sale eleve: ÔÇ×Nu fac nici un comentariu, c─â m-am mai lansat ├«n comentarii la alte c─âr┼úi ├«nainte care au f─âcut astfel de revela┼úii, dup─â care discut├ónd cu persoana respectiv─â n-a spus, n-a f─âcut, n-a scris, a fost interpretat. A┼ča poate s─â m─â ├«ntrebe dac─â mi-am b─âtut fata sau i-am dat o palm─â la fund c├ónd avea ┼čase ani. Mie mi se pare pu┼úin bizar, c─â acum c├ónd gimnastica trece prin momentele prin care trece apare o astfel de carte. De ce n-a ap─ârut acum 10 ani? Eu vreau s─â v─âd cartea, a mai fost o carte ├«n care dup─â ce s-au spus nu ┼čtiu c├óte bazaconii scria la sf├ór┼čit: Aceast─â carte este un pamfletÔÇŁ, a declarat Octavian Bellu pentru republica.ro.

Pe podium, la cel mai mare succes

image
Simona Am├ónar, Andreea R─âducan ┼či Maria Olaru au ocupat, ├«n 2000, un podium 100% rom├ónesc

Maria Olaru a fost parte din succesul colosal ob┼úinut de gimnastica feminin─â rom├óneasc─â la Jocurile Olimpice de la Sydney, acolo unde toate cele trei rom├ónce calificate ├«n finala de la individual compus au ocupat podiumul. Atunci, aurul a fost cucerit de Andreea R─âducan, argintul de Simona Am├ónar, iar bronzul de Maria Olaru. Din p─âcate, gre┼čeala medicului Ioachim Oan─â, care i-a administrat o pastil─â de nurofen Andreei R─âducan, substan┼úa fiind interzis─â atunci, i-a furat gimnastei aurul cucerit de o manier─â excep┼úional─â. Drept urmare, noua campioan─â a fost Am├ónar, iar vicecampioan─â a fost Maria Olaru. Din p─âcate, de┼či atunci p─âreau de nedesp─âr┼úit, lucrurile s-au schimbat odat─â cu trecerea timpului. Conform unor surse Click!, ├«n ultimii ani, Maria Olaru a devenit destul de distant─â fa┼ú─â de majoritatea fostelor ei colege de genera┼úie, cu care evit─â s─â se mai ├«nt├ólneasc─â, a┼ča cum o f─âceau pe vremuri.

bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
anda adam
BeFunky collage (10) jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
simona halep jpg
gigi becali jpg
cfr cluj jpg
voluntari fcsb jpg
djokovic victoria 1000 jpg
ilie dumitrescu jpg