Gimnastele ne lasă fără medalii

Ultima actualizare:

Peste trei săptămâni, la Anvers (Belgia), elita gimnasticii mondiale se reuneşte pentru o nouă reprezentaţie de gală. Cum ediţia 2013 vine după Jocurile Olimpice, nu vor fi decât concursuri individuale, la individual compus şi pe aparate.

În urmă cu o săptămână pregătirile decurgeau perfect, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi Diana Bulimar promiţând să repete performanţele excelente de la Europenele de la Moscova. Situaţia s-a întors cu 180 de grade, în preajma Campionatelor Naţionale desfăşurate la finalul săptămânii trecute.

Veştile rele au început cu Diana Bulimar (17 ani), care s-a accidentat la genunchi exact când îi era lumea mai dragă. Timişoreanca a fost operată vineri şi a ieşit din calcule pentru Mondiale. A urmat spectaculosul anunţ al Sandrei Izbaşa (23 de ani), dubla campioană olimpică declarând că Mondialul de la Anvers va reprezenta cântecul său de lebădă.

„Mai concurez doar de plăcere", a anunţat Sandra. Cu gândul la retragere, e greu de crezut că sportiva noastră va reuşi să-şi treacă în palmares aurul mondial, cel care îi lipseşte din vitrină.

Cum un rău nu vine niciodată singur, Larisa Iordache (17 ani) acuză şi ea probleme medicale, la un picior, în ciuda faptului că a făcut spectacol la Naţionale. Dacă durerile vor persista şi în următoarele zile, Larisa poate lăsa România fără prezenţe pe podium la Mondiale. Ar fi pentru a doua oară consecutiv, după ediţia din 2011 de la Tokyo.

Cum fetele lui Bellu sunt mai mult în piuneze, speranţele la medalii ale României rămân pe umerii băieţilor. În special pe cei ai lui Flavius Koczi, o prezenţă obişnuită în finalele pe aparate la competiţiile importante. Ceilalţi compenenţi ai lotului masculin sunt Andrei Muntean, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso şi Cristian Băţagă.

Larisa a concurat accidentată la J.O.

La Olimpiada de la Londra de anul trecut, Larisa Iordache s-a aflat într-o situaţie oarecum asemănătoare. Diagnosticată de medici cu fasciită chiar în timpul competiţiei, românca a participat cu dureri mari în finala de la bârnă, căzând însă de pe aparat. „Am suferit enorm. Ştiam că pot mai mult, dar n-aveam cum să demonstrez asta”, a declarat atunci Larisa Iordache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net