Grupă de foc pentru voleibaliști la Europene


    Blocajul poate fi elementul cheie al romanilor la Europenele de voleiFOTO: Sportpictures.eu
Blocajul poate fi elementul cheie al romanilor la Europenele de voleiFOTO: Sportpictures.eu

Calificată după 24 de ani la un turneu final al unui Campionat European de volei, naționala masculină și-a aflat adversarele. Sorții nu au ținut cu ”tricolorii”, care au fost repartizați într-o grupă de foc.

România va face parte din grupa A, care va avea loc la Montpellier, în Franța. Alături de noi și de gazde, din serie mai fac parte Italia, Bulgaria, Portugalia și Grecia. Este o tragere la sorți infernală, deoarece Franța, condusă din teren de coordonatorul Toniutti și avându-l ca ”bombardier” pe Earvin N’Gapeth, este campioana europeană de acum patru ani și una dintre cele mai puternice formații din voleiul mondial actual. Italia, multiplă campioană mondială, îi are în teren pe unul dintre cei mai valoroși ridicători din lume, Gianelli, iar la fileu are vedete ca Juantorena sau Zaytsev. Bulgaria, la rândul ei, este una dintre puterile Europei. În rândurile sale se află unul dintre primii 5 jucători din lume ca valoare pe postul său (universal), Țvetan Sokolov.

Cum în faza următoare se califică primele patru clasate din fiecare dintre cele trei grupe, lupta noastră se va da pentru acel loc 4, cu Portugalia și Grecia. De aceeași părere era și căpitanul echipei noastre, veteranul Laurențiu Lică, jucător care în 11 februarie va împlini 39 de ani: ”Nu cred că se putea o grupă mai grea. M-am tot uitat la celelalte variante și tot cele 3 (Franța, Italia și Bulgaria) sunt cele mai puternice. Apoi, Grecia si Portugalia sunt de valoare apropiată, acestea sunt finalele noastre”, a declarat jucătorul pentru Doarvolei.ro.

Turneul final al Campionatului European masculin de volei va avea loc în perioada 13-29 septembrie, în Belgia, Franța, Olanda și Slovenia și va fi primul cu 24 de naționale la start.

Componența grupelor

Grupa A (Franța): Franța, Italia, Bulgaria, Portugalia, Grecia, ROMÂNIA

Grupa B (Belgia): Belgia, Serbia, Germania, Slovacia, Spania, Austria

Grupa C (Slovenia): Slovenia, Rusia, Finlanda, Turcia, Macedonia, Belarus

Grupa D (Olanda): Olanda, Polonia, Cehia, Estonia, Ucraina, Muntenegru.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
Screenshot 2022 11 29 at 14 50 45 png
Tiktok webp
image
image
image
image
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png
fotbal tenis lat jpg
Niclas Füllkrug jpg
ronaldo bucurie jpg
buta jpg