Halep, finală de coşmar şi rămâne pe 2 WTA. Iată care sunt şansele ratate de Simona în 2017

Ultima actualizare:

    Simona Halep a luptat  aseară, după închiderea  ediţiei, contra Garbinei  Muguruza, pentru titlul  de la Cincinnati, dar  şi pentru intrarea în  istoria WTA ca primul  lider din RomâniaFOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep a luptat aseară, după închiderea ediţiei, contra Garbinei Muguruza, pentru titlul de la Cincinnati, dar şi pentru intrarea în istoria WTA ca primul lider din RomâniaFOTO: Guliver/ Gettyimages

O seară care ar fi trebuit să fie una de gală pentru tenisul românesc s-a transformat într-una de coşmar pentru Simona Halep. Ea a câştigat un singur game în finala de la Cincinnati, câştigată extrem de clar de Garbine Muguruza (6-1, 6-0). Românca a ratat astfel şi trecerea în premieră pe primul loc în clasamentul mondial WTA.

Meciul de la Cincinnati a fost unul fără istoric, fiind una dintre cele mai dezechilibrate finale din circuitul feminin în 2017. Garbine Muguruza nu a depus practic nici un efort, cu excepţia unui game din setul al doilea, punctele fiind făcute în cea mai mare parte de greşelile incredibile ale Simonei Halep. Coşmarul a durat 56 de minute, iar la finalul său Simona a rămas tot pe locul secund în clasamentul mondial. Numai 5 puncte o despart de liderul WTA, Karolina Pliskova, iar Click! vă prezintă meciurile cheie pierdute de Simona în fazele inferioare ale diverselor turnee din 2017. Dacă unul dintre acestea era câştigat, acum vorbeam deja despre Halep lider mondial indiferent de rezultatul de aseară. Nu sunt puse la socoteală finala de la Roland Garros şi sfertul de finală de la Wimbledon, partide care, câştigate, ar fi dus-o pe Halep pe primul loc, ci cele care prin acumularea de puncte, ar fi făcut ca jucătoarea noastră să aibă acum un punctaj mai bun decât cehoaica.

3 ianuarie 2017: Înfrângerea cu Siniakova de la Shenzhen. În optimile de finală ale primului turneu din acest sezon, de la Shenzhen, Simona a fost învinsă cu 6-3, 4-6, 7-5 de ocupanta locului 52 în lume, Katerina Siniakova, din Cehia. A fost o partidă în care Simona a condus cu scorul de 5-4 în setul decisiv!

15 ianuarie 2017: Eşecul cu Shelby Rogers, de la Australian Open. Bomba primului tur al Australian Open a fost înfrângerea Simonei Halep în faţa americancei de pe locul 52 în lume, Shelby Rogers. Chinuită de o accidentare, românca a făcut un meci cu multe greşeli, fiind învinsă cu scorul de 6-3, 6-1. După meci, românca a acuzat probleme la genunchi.

2 februarie 2017: Retragerea dinaintea meciului cu Natalia Vikhlyantseva. Din cauza aceleiaşi accidentări la genunchi, Simona a luat decizia de a se retrage înaintea meciului din sferturile de finală de la St. Petersburg, contra Nataliei Vikhlyantseva, din Rusia. Aceasta era clasată pe locul 115 în lume. 

13 martie 2017: Înfrângerea cu Kristina Mladenovic la Indian Wells. Fostă campioană la Indian Wells, Simona Halep intrase în concurs cu aşteptări mari, însă a fost eliminată în turul al treilea de Kristina Mladenovic. Aceasta s-a impus cu 6-3, 6-3 fără să forţeze prea mult. 

28 martie 2017: Eşec dureros cu Johanna Konta. Sferturile de finală de la Miami reprezintă un meci pe care Simona Halep nu îl va uita mult timp. Aceasta deoarece aceea a fost partida în care a avut izbucnirea nervoasă la adresa lui Darren Cahill, în urma căreia australianul a fost foarte aproape de a întrerupe colaborarea. Românca a fost învinsă de Johanna Konta cu 3-6, 7-6, 6-2 deşi în setul secund a servit pentru a câştiga partida. 

29 iunie 2017: Înfrângerea cu Caroline Wozniacki. În sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne, Simona Halep a fost învinsă cu scorul de 5-7, 6-4, 6-1 de daneza Caroline Wozniacki. Românca a retrăit coşmarul din finala de la Roland Garros, conducând cu set şi 3-0 şi nefiind în stare să câştige meciul. 

4 august 2017: Retragerea în meciul cu Makarova. Programată la o oră imposibilă, Simona Halep a acuzat stări de rău şi s-a retras în setul decisiv al meciului cu rusoaica Ekaterina Makarova, din sferturile de finală ale turneului de la Washington. La ora partidei erau peste 50 de grade la nivelul solului.

«A treia oară poate este cu noroc»

simeon stalpnicul png

În afară de cele 7 meciuri care ar fi putut să o facă lider mondial pe Simona înaintea finalei de aseară, au existat două partide care, câştigate, ar fi adus, pe lângă victorie şi locul 1. E vorba de finala de la Roland Garros, pierdută în faţa Jelenei Ostapenko, scor  4-6, 6-4, 6-3, după ce Simona a avut set şi 3-0, şi despre sfertul de finală de la Wimbledon pierdut cu 6-7, 7-6, 6-4 în faţa Jophannei Konta. Acolo, Halep a fost la două mingi de victorie. „Este a treia oară. Ori va fi cu noroc, ori doar o nouă experienţă. Vom vedea”, a spus jucătoarea română după succesul din semifinala de la Cincinnati, contra americancei Sloane Stephens (scor 6-2, 6-1). 

Ele au fost numărul 1 WTA

Jucătoare  /  Număr de săptămâni

1. Steffi Graf    377

2. Martina Navratilova    332

3. Serena Williams    319

4. Chris Evert    260

5. Martina Hingis    209

6. Monica Seles    178

7. Justine Henin    117

8. Lindsay Davenport    98

9. Caroline Wozniacki    67

10. Victoria Azarenka    51

11. Amelie Mauresmo    39

12. Angelique Kerber    34

13. Dinara Safina    26

14. Tracy Austin    21

15. Maria Şarapova    21

16. Kim Clijsters    20

17. Jelena Jankovic    18

18. Jennifer Capriati    17

19. Arantxa Sanchez Vicario    12

20. Ana Ivanovic    12

21. Venus Williams    11

22. Karolina Pliskova    6

23. Evonne Goolagong Cawley    2

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Costică Prisecaru, în lesă cu Emilia Bejan. Captură YouTube
Craiova Sepsi (Sportpictures) jpg
romania mondiale jpg
Youssoufa Moukoko (EPA) jpg
Loida Zabala (Facebook) jpg
Razvan Marin (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net