Halep, la a opta confruntare cu Sharapova. Iată istoricul confruntărilor dintre cele două

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Simona joacă miercuri contra singurei jucătoare de top pe care nu a învins-o vreodată: Maria Sharapova.

Sorţii parcă s-au înţeles ca o dată pe lună să avem o confruntare Simona Halep – Maria Sharapova. Cele două rivale vor juca miercuri, în jurul orei 11.00, în optimile de finală ale turneului de la Beijing.

Calificată în turul al treilea al turneului din China în urma unei victorii înlesnite de retragerea Magdalenei Rybarikova la scorul de 6-1, 2-1 pentru româncă, Simona Halep va încerca să obţină prima victorie împotriva Mariei Sharapova. Aceasta s-a impus de fiecare dată în toate cele 7 întâlniri precedente. Click! vă face o trecere în revistă a acestora.

Indian Wells 2012, turul 2: 3-6, 4-6. Sharapova pornea favorită cu orice jucătoare din România şi nu s-a încurcat nici cu Halep, aflată încă în perioada de căutări în circuitul WTA.

Beijing 2012, turul 1: 5-7, 5-7. în acelaşi an, am avut parte de o nouă confruntare dintre cele două. La Beijing, unde va avea loc şi meciul de azi, rusoaica s-a impus în două seturi, dar mai greu decât în prima partidă.

Madrid 2014, finală: 6-1, 2-6, 3-6. Primul meci important disputat între cele două. Simona Halep îşi începea ascensiunea, Sharapova era în vârf. Emoţiile şi lipsa de experienţă au făcut ca victoria să-i revină rusoaicei.

Roland Garros 2014, finală: 4-6, 7-6, 4-6. A fost înfrângerea cea mai dureroasă suferită de Simona în faţa rivalei sale. În setul decisiv, o minge judecată greşit de arbitru a dat-o peste cap de Halep, care de la 4-4 a pierdut două game-uri care au dus trofeul în mâna Sharapovei. Totuşi, românca a fost cel puţin egala rusoaicei, iar meciul a fost unul dintre cele mai frumoase din istoria recentă a turneului.

Cincinnati 2014, sferturi: 6-3, 4-6, 4-6. Simona a condus-o pentru a doua oară cu 1-0 la seturi pe rusoaică, dar degeaba. Ceva s-a rupt în jocul ei în setul secund, iar de acolo Maria a sprintat spre victorie.

Turneul Campioanelor, 2015: 4-6, 4-6. Venită la Turneul Campioanelor din postura de finalistă a întrecerii precedente, Simona pornea ca favorită în faţa adversarei sale. Din păcate, complexul şi-a făcut din nou apariţia şi am mai trecut o victorie în contul Sharapovei.

US Open 2017, primul tur: 4-6, 6-4, 3-6. Cea mai dureroasă înfrângere suferită de Halep. Pornită ca favorită certă în faţa rusoaicei, Simona a fost şocată de replica bună a acesteia. Astfel, dintr-una dintre jucătoarele cu şanse reale la titlu, Simona a devenit una dintre primele jucătoare care au plecat spre casă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net