Hamilton: "Am câştigat datorită strategiei pneurilor"

Lewis Hamilton a plecat de pe locul trei în Marele Premiu al Chinei după ce a preferat să iasă o singură dată pe circuit în Q3 pentru a conserva pneurile în perspectiva cursei.

"Cred că astăzi ne-a ajutat cu siguranţă strategia pe care am avut-o în calificări. Setul nostru de pneuri soft a părut să dureze un pic mai mult decât al băieţilor din frunte. Au fost câteva lucruri care au contribuit. Opririle la boxe au fost fantastice, băieţii au forţat pentru a îmbunătăţi, iar monopostul a fost grozav. Am încercat să am grijă de pneuri şi să măresc ritmul. Băieţii din faţa mea au fost nevoiţi să facă multe depăşiri. Degetul mare sus băieţilor de la fabrică, care şi-au dat inima pentru a face o maşină precum cea din acest weekend", a declarat pilotul echipei McLaren la conferinţa de presă de după cursă.

Victoria lui Hamilton părea aproape imposibilă cu numai cinci minute înainte de final, când inginerii au descoperit o scurgere de combustibil la admisia motorului. Mecanicii au reuşit să remedieze problema cu numai două minute înainte de startul cursei, iar Hamilton nu a avut parte de nicio problemă tehnică pe parcursul evenimentului.

"Nu cred că pot spune că eram îngrijorat. Nu sunt sigur ce s-a întâmplat, dar am îndepărtat multe dintre plăcile exterioare. Ştiam că mai sunt şase minute şi din fericire totul s-a remediat rapid cu numai două minute înainte de start. Dar pentru mine important este să rămân cât mai calm posibil, pentru că asta se reflectă băieţilor din garaj. Au scos maşina pe pistă, ceea ce este cel mai important", a mai precizat el.

Hamilton a obţinut în China prima victorie în Formula 1 după Marele Premiu al Belgiei din sezonul 2010.

avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (9) jpg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
Robert Moscalu jpeg
monica belluci si deva
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg