Incredibil! Un jucător a sărit la bătaie cu ranga pe teren la Oradea!

Ultima actualizare:

Ceea ce ar fi trebuit să fie doar un meci „tare” de baschet a luat o turnură fără precedent. Duelul dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca (82-74), de sâmbătă, din cadrul campionatului românesc de baschet masculin, s-a soldat cu o serie de incidente violente, care l-au avut drept protagonist pe unul dintre jucătorii oaspeților.

Karel Guzman, legitimat la U-BT Cluj-Napoca, a avut multiple ieșiri violente (FOTO: Facebook)
Karel Guzman, legitimat la U-BT Cluj-Napoca, a avut multiple ieșiri violente (FOTO: Facebook)

Pe numele său Karel Guzman, sportivul cubanez în vârstă de 28 de ani a sărit la bătaie și a provocat o încăierare generală: în sfertul al doilea al meciului, acesta avut o ieșire necontrolată la adresa unui adversar, moment din care spiritele s-au încins și de aici la o inflamarea oamenilor din ambele echipe a fost doar un pas. Nimeni nu l-a putut liniști pe Karel Guzman - nici colegii săi, nici staff-ul, nici arbitri și nici măcar firma de securitate responsabilă de acest meci. 
Cum situația a scăpat de sub control, meciul a fost întrerupt preț de un sfert de ceas. După ce s-au sfătuit, arbitrii au decis eliminarea din joc a cubanezului, care a părăsit imediat terenul însoțit de un coechipier. Doar că, în drum spre vestiar, nu s-a dezmințit și a avut o altă ieșire nervoasă, luând o minge de pe parchet și șutând-o în zona în care se regăseau atât majoretele echipei adverse, cât și suporteri, printre care și copii. Situația nu s-a oprit nici măcar aici. Imediat după această izbucnire violentă, Karel Guzman a plusat, plecând din sală nervos, ducându-se pe un șantier din apropiere și revenind de acolo pe teren cu o rangă.

Se alege cu dosar penal și anchetă internă în club

„Jucătorul, după ce a părăsit suprafața de joc, a avut un comportament violent, ca urmare a unor apostrofări ale suporterilor. A ieșit din sala polivalentă, mergând pe șantierul din apropiere, și a luat o tijă de fier striat cu care a vrut să reintre în sală, moment în care a fost oprit de către un coechipier, iar un agent de pază l-a deposedat de obiectul contondent”, a punctat Jandarmeria Bihor, prin vocea purtătoarei de cuvânt Alina Ștefan. Comportamentul jucătorului de baschet nu va rămâne fără repercusiuni, acesta urmând să aibă dosar penal pentru pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. În paralel, echipa sa a anunțat că va deschide o anchetă disciplinară pentru comportamentul cubanezului, care joacă pentru „șepcile roșii” din anul 2020. „În timpul meciului, Karel Guzman a manifestat un comportament agresiv, care nu este promovat și agreat în cadrul clubului U-BT, indiferent de posibilele circumstanțe provocate de adversar. (...) Din cunoștințele noastre, jucătorul Karel Guzman nu are nici un fel de antecedente de violenta, iar în cadrul echipei noastre a exprimat întotdeauna o atitudine responsabilă și bazată pe respect”, a comunicat, printre altele, clubul din Cluj. 

Cum și-a justificat reacțiile de pe teren jucătorul agresiv

De asmeneea, Karel Guzman a revenit cu o serie de scuze publice, prin intermediul contului său de Instagram. „Regret acțiunile mele și vreau să-mi cer scuze clubului, coechipierilor și tuturor care erau acolo. Comportamentul meu a fost inacceptabil. Și înțeleg că nu reflectă valorile echipei noastre ori ale sportului ori ale baschetului. Vreau să fiu clar în ceea ce transmit și să afirm că am fost provocat de către adversar și de către un membru al staff-ului lor începând de la încălzire. Ca jucător profesionist de baschet, înțeleg că am responsabilitatea de a-mi menține calmul și de a mă exprima într-un mod cuviincios tot timpul. În această situație, am lăsat să iasă din mine tot ceea ce este mai rău. Am devenit o persoană pe care nu am recunoscut-o. Și chiar îmi pare rău de orice daună și dezamăgire pe care am provocat-o. Voi lucra din greu să-mi impun autocontrolul și să devin un jucător mai bun și coechipier. Orice acțiune are consecințe și sunt gata să-mi asum totul. Respect și accept orice acțiune disciplinară pe care clubul o va emite. Încă o dată, îmi cer scuze din suflet celor implicați”, a punctat cubanezul. 
În plan sportiv, CSM Oradea conduce clasamentul din Liga Națională de baschet masculin, având un punct în fața adversarei sale din weekend. Similar, U-BT Cluj-Napoca, de altfel și campioana ultimelor două ediții, este pe locul secund, la două puncte diferență de echipa care completează podiumul, Rapid. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net