Horia Tecău este la două victorii de Turneul Campionilor

Ultima actualizare:

    Horia Tecău și Kevin KrawietzFoto: Guliver/ GettyImages
Horia Tecău și Kevin KrawietzFoto: Guliver/ GettyImages

Anul acesta nu o vom avea la Turneul Campioanelor pe Simona Halep, dar aproape sigur îl vom încuraja de la distanță la competiția similară masculină pe Horia Tecău, la dublu. Tenismenul român se poate califica matematic pentru a opta oară dacă va câștiga două meciuri la Paris.

Mastersul de la Paris este ultima competiție majoră de dinaintea Turneului Campionilor, care se va disputa anul acesta la Torino, în perioada 14-21 noiembrie, iar de obicei acum se completează lista participanților la cea competiția care încheia în mod tradițional sezonul. Dacă la simplu nu mai contăm de câțiva ani în tenisul masculin de top, la dublu ștacheta este ținută extrem de sus de inepuizabilul Horia Tecău. Ajuns acum la vârsta de 36 de ani, veteranul tenismen român ocupă locul 18 în clasamentul specialității. Dar mai important în cazul acesta este faptul că împreună cu germanul Kevin Krawietz se situează pe poziția a șaptea în ierarhia pentru Turneul Campionilor, acolo unde se califică primele opt echipe. Cu un total de 3.110 puncte înaintea startului turneului de la Paris, ei vor ajunge cel puțin la 3.290, fiind direct calificați în optimile din finală, din postura de favoriți 7. Pentru a-și asigura matematic biletele pentru marea competiție de la Torino, cei doi au nevoie să ajungă la minimum 3.390 de puncte, adică să ajungă în semifinale în Franța. Trebuie spus că ei sunt într-o poziție foarte bună să ajungă în Italia chiar dacă nu vor câștiga cele două meciuri ”obligatorii”, pentru că ar putea ajunge acolo și prin jocul rezultatelor, ei fiind într-o poziție avantajoasă față de urmăritori.

Primul meci va avea loc azi, după ora 12.00, și va fi unul special pentru Kevin Krawietz. Pentru că de partea cealaltă a fileului se va afla partenerul cu care a cucerit de două ori titlul la Roland Garros în 2019 și 2020, compatriotul său Andreas Mies. Acesta însă s-a accidentat grav la începutul acestui sezon, a avut nevoie de operație și astfel Krawietz a ajuns să facă pereche cu Horia Tecău. Acesta nici nu se gândea în acest an că va ajunge să aibă un partener stabil sau să se califice la Turneul Campionilor.

Horia Tecău a câștigat titlul la Londra în 2015

Dacă va reuși să se califice la Turneul Campionilor, Horia Tecău va participa pentru a opta oară la această competiție. El a jucat ultima oară acum doi ani, pe când încă se disputa la Londra. Cea mai bună performanță a înregistrat-o la ediția de 2015, pe care a câștigat-o alături de olandezul Jean Julien Rojer. Pentru români a fost o ediție de vis, pentru că în finală adversarii lor au fost Florin Mergea și Rohan Bopanna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net