Horia Tecău, în pericol să rateze Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:

    Horia Tecău și Florin Mergea sunt vicecampionii olimpici de la RioFoto: Guliver/ GettyImages
Horia Tecău și Florin Mergea sunt vicecampionii olimpici de la RioFoto: Guliver/ GettyImages

Horia Tecău s-a calificat în turul secund al probei de dublu din cadrul turneului de la Roland Garros, însă nu se poate bucura pe deplin de succes, pentru că e cu gândul la Jocurile Olimpice. El are mari emoții cu privire la calificare.

Ajuns acum pe locul 23 în clasamentul mondial de dublu, Horia nu mai are nici o șansă să intre în Top 10 până la finalul Roland Garros-ului, chiar dacă face pereche cu unul dintre câștigătorii ultimelor două ediții, Kevin Krawietz. Lista calificaților se anunță după turneul parizian, iar prezența între primii 10 era foarte importantă, pentru că asigură calificarea automată la Tokyo. Apoi, începe un adevărat calcul al valorii perechilor rămase pe dinafară, calcul care nu avantajează România – e obligatoriu ca echipele să fie formate din jucători din aceeași țară. Drept urmare, dacă nu vor primi o invitație specială din partea ATP, este posibil ca vicecampionii olimpici Horia Tecău și Florin Mergea, să vadă competiția la televizor. Despre toate acestea a vorbit Horia într-un interviu acordat TVR, după calificarea în turul secund la Roland Garros. „Poziția mea e mai incertă pentru Tokyo, ca și barem de calificare exista acolo, o șansă, prin accederea mea în Top 10. Dar pentru asta trebuia să câștig anul ăsta niște turnee mari, Masters Series sau Grand Slam. La cum e clasamentul acum, echipele din față, primele 4-5 echipe au puncte foarte multe și greu să piardă și să iasă de acolo”, a declarat Horia Tecău pentru TVR. 

El a vorbit și despre cealaltă posibilitate de a ajunge în Japonia: „Următoarea variantă, de înscris cu clasamentul pe care îl avem, nu ne oferă o poziție bună să fim în lista  de participare. Împreună cu Florin nu avem un clasament care să ne garanteze participarea la Tokyo. Eu încerc să câștig aici la Paris, să urc în clasament, să măresc șansele noastre de a participa și bineînțeles vom știi lucrurile concret la finalul Roland Garros-ului”, a mai spus fostul câștigător al Turneului Campionilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net