Horia Tecău şi Florin Mergea se gândesc la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:

    Tecău, alături  de Florin Mergea,  la LondraFoto: Instagram
Tecău, alături de Florin Mergea, la LondraFoto: Instagram

Turneul Campionilor din acest an este unul de referinţă pentru tenisul românesc. Pentru prima dată vom avea doi reprezentanţi în concursul de dublu. E vorba de Horia Tecău şi Florin Mergea, fiecare participant la Londra cu un alt partener.

Chiar dacă vor participa în echipe diferite – Horia Tecău face pereche cu olandezul Jean Julien Rojer, iar Florin Mergea cu indianul Rohan Bopanna – cei doi români petrec mult timp împreună la Londra, ceea ce nu poate decât să ne bucure, în perspectiva Jocurilor Olimpice de anul viitor. În 2016, la Rio, Horia Tecău şi Florin Mergea vor face pereche în proba de dublu, prevederea CIO fiind că în concursul perechilor nu pot juca împreună decât sportivi din aceeaşi ţară. Cum Horia şi Florin sunt printre cei mai buni dublişti din lume, e clar că ei se vor număra printre jucătorii cu şanse certe la medalie.

Cum amândoi îşi vor păstra şi anul viitor partenerii, Tecău şi Mergea vor profita la maximum de puţinul timp liber pe care îl vor avea pentru a pregăti participarea la Rio 2016. „Sper să avem două meciuri în Cupa Davis, apoi e foarte important să avem un start de sezon bun cu partenerii noştri. Dacă vom avea multe puncte acumulate, ne vom putea permite să jucăm împreună la unul sau două turnee înaintea Jocurilor Olimpice pentru a ne roda. Oricum, noi ne înţelegem foarte bine pe teren”, a declarat Horia Tecău, pentru Click!

Mergea, în premieră la Londra

Indianul Uohan Bopanna şi Florin Mergea
Indianul Uohan Bopanna şi Florin Mergea

Pentru Florin Mergea, calificarea la Turneul Campionilor a venit ca o încununare a carierei. Fost lider mondial al juniorilor, Mergea a revenit în activitate, după o pauză de un an, în 2011, iar la patru ani din momentul în care a luat-o practic de la zero, a reuşit azi să se califice la Turneul Campionilor! Cel alături de care a izbutit această performanţă este indianul Rohan Bopanna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net