Iată toate cele 17 titluri WTA ale Simonei Halep

Ultima actualizare:

    9 iunie 2018, Roland Garros. Halep – Stephens 3-6, 6-4, 6-1Foto: EPA
9 iunie 2018, Roland Garros. Halep – Stephens 3-6, 6-4, 6-1Foto: EPA

Simona Halep este jucătoarea ultimilor ani în circuitul mondial. Dovadă o stau cele 17 titluri cucerite până acum, dar şi cele 32 de săptămâni în care a fost lider mondial. Victoria de la Roland Garros i-a asigurat un loc în istorie, iar cu cele 17 trofee cucerite în carieră este una dintre jucătoarele active cu cele mai multe titluri în palmares. Click! vă prezintă povestea acestora.

Totul a început la 16 iunie 2013, când Simona a învins-o chiar pe favorita locală, Andrea Petkovic, la Nurnberg. Odată spartă gheaţa, succesele au curs pe bandă rulantă pentru jucătoarea noastră, astfel că anul 2013 s-a încheiat după alte 5 victorii finale, obţinute pe toate suprafeţele: ‘s-Hertogenbosch (iarbă), Budapesta (zgură), New Haven (hard), Moscova (indoor) şi Sofia. În Bulgaria, Simona a realizat o premieră pentru tenisul românesc, câştigând mini-Turneul Campioanelor.

În 2014 a obţinut doar două titluri: Doha şi Bucureşti. Însă a fost un an foarte bun, pentru că a reuşit să joace finalele la Madrid, Roland Garros şi, în special, la Turneul Campioanelor. În plus, a ajuns până pe locul 2 în lume, o altă premieră pentru tenisul feminin românesc. 


    Foto: AP
Foto: AP

În 2015, Simona a devenit regina neîncoronată a hard-ului, cucerind trei titluri – cele mai multe dintre toate jucătoarele profesioniste. A început sezonul cu un succes la Shenzhen, în China, a continuat cu victoria de la Dubai, pentru ca la Indian Wells să ridice deasupra capului al 11-lea şi cel mai important trofeu al carierei de până atunci, fiind vorba de un turneu Premier Mandatory.


    Foto: AP
Foto: AP

În 2016, Simona avea să câştige trei trofee. Primul a fost foarte important, deoarece a fost obţinut la Madrid, pe zgură, la turneul organizat de sfătuitorul ei din umbră, Ion Ţiriac, acolo unde a învins-o pe Dominika Cibulkova. Apoi, a venit victoria de la Bucureşti, unde a făcut o demonstraţie de forţă în finală, câştigată cu 6-0, 6-0 în faţa Sevastovei. Şirul succeselor din acel an s-a încheiat la Montreal, cu succesul în faţa lui Madison Keys. 


    Foto: AFP/Mediafax/Gettyimages
Foto: AFP/Mediafax/Gettyimages

2017 nu a fost atât de bogat în trofee, dar i-a adus Simonei încă o finală de Grand Slam – tot la Roland Garros – şi, în special, primul loc în clasamentul WTA, în luna octombrie. Singurul titlu de anul trecut l-a câştigat la Madrid, unde şi-a apărat trofeul cucerit cu un an înainte, după o victorie în trei seturi obţinută în faţa Kristinei Mladenovic. 


    Foto: AP/ AFP
Foto: AP/ AFP

Început din postura de lider mondial, anul 2018 a debutat bine pentru jucătoarea noastră. Ea s-a impus şi la simplu şi la dublu la Shenzhen, o premieră în cariera ei. Succesul din China i-a permis apoi să joace a treia finală de Grand Slam a carierei, la Australian Open, pierdută dramatic în faţa Carolinei Wozniacki. Ieri a venit cea mai importantă victorie a carierei, Simona reuşind să ridice deasupra capului primul trofeu de Mare Şlem şi să-şi îndeplinească astfel un mare vis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mbappe facebook webp
Stadion vulcan in Arabia Saudita (X) jpg
CM 2030 jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Michael Schumacher (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Lewis Hamilton (EPA) jpg
Razvan Sava (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net