Ieri, muritor de foame, ast─âzi milionar. Povestea impresionant─â a lui McGregor

simeon stalpnicul png
Floyd ┼či McGregor s-au sfidat reciproc la conferin┼úa de pres─â din 23 august, Las Vegas Foto: Getty

Lupt─âtorul irlandez Conor McGregor (28 ani) va lupta, peste c├óteva zile, ├«n cel mai important meci al carierei sale fulminante. Adversarul s─âu este celebrul Floyd Mayweather Jr. Americanul ├«n v├órst─â de 40 de ani a luptat ├«n 49 de meciuri, ├«n toate ie┼čind ├«nving─âtor.

Num─ârul victoriilor lui Mayweather, c├ót ┼či atitudinea sfid─âtoare pe care o afi┼čeaz─â, i-au adus acestuia faima. Porecla lui este Money (Bani) pentru simplul fapt c─â obi┼čnuie┼čte s─â se laude cu sumele impresionante pe care le c├ó┼čtig─â ├«n urma meciurilor disputate. Floyd este o figur─â marcant─â a boxului, dar nici povestea modului ├«n care combatantul s─âu, McGregor, a ajuns s─â fie un nume celebru ├«n industrie la doar 28 de ani, nu este una de trecut cu vederea.

├Än anul 1998, un b─âiat firav de 10 ani, cu porecla Bulg─âre de Z─âpad─â (din cauza tenului deschis ┼či a p─ârului blond) a p─â┼čit ├«ntr-o sal─â de box din Dublin ┼či a f─âcut impresie. Una negativ─â, din p─âcate. Era ├«nc─âl┼úat cu o pereche de adida┼či de fotbal ┼či l─âsa urme de noroi pe podea. Antrenorul de atunci, Phil Sutcliffe, ├«┼či aminte┼čte c─â l-a certat pentru gestul s─âu. P├ón─â la v├órsta de 10 ani, McGregor a fost un ├«mp─âtimit al fotbalului, dar a renun┼úat la pasiunea sa pentru a se apuca de box. Motivul care l-a m├ónat spre sal─â a fost dorin┼úa de a se putea ap─âra de copiii mai mari care f─âceau glume proaste pe seama lui. Micul Conor voia s─â se ├«nscrie pentru lec┼úiile de box, iar Phil l-a rugat s─â ia un formular de pe birou prin care p─ârin┼úii lui s─â ├«┼či exprime acordul. Conor a refuzat s─â fac─â cum i s-a spus ┼či a ├«nceput s─â loveasc─â, enervat, sacul de box.Din acea zi, McGregor a venit zilnic,timp de 7 ani, pentru a se antrena.

simeon stalpnicul png
McGregor, în timpul unui antrenament pentru presă Foto: Getty

Determinarea ┼či munca asidu─â l-au transformat pe Conor dintr-un muritor de foame ├«ntr-o legend─â a artelor mar┼úiale mixte ┼či i-au adus o nou─â porecl─â, The Notorious.

La na┼čterea acestuia, moa┼ča lui Conor a spus ni┼čte vorbe cu caracter profetic. Ea su┼úine c─â boxeurul a venit pe lume cu pumnii ├«ncle┼čta┼úi ┼či c─â asta i-a dat de ├«n┼úeles ca el va deveni un mare lupt─âtor.

Pe m─âsur─â ce McGregor a ├«naintat ├«n carier─â, a devenit cunoscut printre colegii s─âi de breasl─â. Irlandezul ┼či-a exprimat, ├«n nenum─ârate r├ónduri, dorin┼úa de a se lupta cu cel mai cunoscut dintre ei, Floyd Mayweather. Luna august aduce ├«ndeplinirea dorin┼úei sale. Lupta, considerat─â a fi cea mai scump─â din istoria boxului, va avea loc peste c├óteva zile.

Vorbele ├«n┼úep─âtoare pe care ┼či le-au adresat unul altuia cu pu┼úine zile ├«nainte de eveniment au atins propor┼úii inimaginabile. Fostul antrenor al lui McGregor i-a sugerat s─â ├«┼či m─âsoare mai bine cuvintele ┼či s─â nu mai ac┼úioneze at├ót de impulsiv. A ad─âugat c─â nu ├«i place noua agresivitatre verbal─â pe care elevul s─âu a dob├óndit-o.

simeon stalpnicul png
În timpul conferinţelor de presa există o atmosferă tensionată între cei doi luptătoriFoto: Getty

Conor a fost ├«ntotdeauna sigur c─â va deveni bogat de pe urma boxului ┼či a f─âcut sacrificii imense pentru a ajunge unde se afl─â ├«n ziua de ast─âzi. A ┼úinut numeroase regimuri alimentare draconice ┼či s-a antrenat ├«n sal─â p├ón─â la epuizare.

├Än momentul actual, McGregor este al 24-lea cel mai bogat sportiv, la doar un loc distan┼ú─â de alerg─âtorul Usain Bolt. Boxeurul nu uit─â de unde a plecat ┼či ├«┼či ajut─â familia cu sume imense de bani, iar surorilor sale le achizi┼úioneaz─â ultimele modele de ma┼čini. 

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
anamaria prodan3 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emma raducanu cluj jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg
daniel onoriu jpeg
david popovici budapeste iunie 2022 png
collage ciuca popovici 2 jpg