Ilie Năstase aruncă bomba: Simona, depistată dopată pentru că e româncă?

Ilie Năstase surprinde din nou presa internațională cu o declarație controversată. Referindu-se la recenta sancțiune pentru Simona Halep în urma testului pozitiv la testul anti-doping, acesta a lăsat să se înțeleagă că gestul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului de a o sancționa ar fi unul rasist.

Simona Halep și Ilie Năstase la Madrid, în 2017 (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Simona Halep și Ilie Năstase la Madrid, în 2017 (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

În interviul acordat playsport.ro, Năstase sugerează că și alți tenismeni importanți s-au trezit într-o situație similară, dar au reușit să scape datorită naționalității lor. ”Știu din surse apropiate tenisului mondial cazurile a două sportive despre care nu s-a scris niciodată nimic pe tema asta, deși ar fi fost în situațiii similare. Dacă numele lor ar fi apărut în presă, sponsorul sau sponsorii din tenis ar fi plecat acasă a doua zi!”, ar fi declarat Ilie Năstase pentru Playsport.

Declarația lui Năstase a fost preluată imediat de presa internațională. ”Ilie Năstase a ridicat din nou sprâncene cu comentariile sale după ce a sugerat că raportarea testului antidrog eșuat al Simonei Halep ar avea la mijloc o componentă rasistă. În interviul acordat playsport.ro, fostul tenismen, acum în vârstă de 76 de ani, a susținut că are <<surse apropiate din lumea tenisului>> care spun că și alți jucători de rang înalt din circuit s-au trezit într-un caz similar cu al Simonei Halep, dar au reușit să scape datorită naționalității lor", notează publicația ubitennis.net. "Fostul nr. 1 mondial a spus că o câștigătoare multiplă de Grand Slam a fost anterior într-o situație similară cu a Simonei Halep, dar nu a fost raportat public deoarece este de origine americană”, mai scrie publicația în cauză. Uitându-ne în urmă, în istoria ultimelor două decenii ale tenisului profesionist, ”Nasty” nu se putea referi decât la una din surorile Williams, Venus sau Serena. De altfel, de mai mult timp există un schimb acid de replici între partea română, reprezentată de Ion Țiriac și Ilie Năstase, și cea americană, reprezentată în special de Serena Williams și apropiații ei. Fiecare dintre ei își aruncă săgeți prin presă.

Care sunt cele două pastile pe care Simona Halep le ia zilnic

În altă ordine de idei, una dintre cele mai apropiate prietene ale Simonei, medicul ORL și doctor în științe medicale Dana Safta, a dezvăluit la Antena 3 care sunt singurele medicamente pe care le ia zilnic Halep. ”Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză. Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide și le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cușetă, dar nici nu ar putea să facă cineva așa ceva... să-i pună ceva în sticlă”, a spus Dana Safta la Antena 3 CNN.

Simona Halep a primit săptămâna trecută vestea că a fost depistată pozitiv la US Open, în urma unui control antidoping efectuat la 29 august. Substanța descoperită la ea era Roxadustat, din categoria interzisă a EPO. Deocamdată, până la judecarea cazului, jucătoarea noastră e în stare de suspendare provizorie. Pedeapsa maximă în astfel de cazuri este de 4 ani, ceea ce ar echivala pentru sportiva de 31 de ani cu terminarea carierei competiționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net