În 2014 voia să se retragă, acum joacă în Fed Cup

Ultima actualizare:

    Andreea Mitu nu a jucat niciodată în Fed Cup, deşi a mai fost selecţionatăFoto: Mediafax
Andreea Mitu nu a jucat niciodată în Fed Cup, deşi a mai fost selecţionatăFoto: Mediafax

Andreea Mitu (24 de ani) e numele surpriză convocat de căpitanul nejucător Alina Tecşor pentru barajul de intrare în Grupa Mondială I din Canada. Aflată acum pe locul 107 în lume, ea a fost la un pas să se lase de tenis.

Povestea Andreei Mitu e una în care se pot regăsi multe jucătoare sau jucători de tenis. După o accidentare urâtă, care a ţinut-o şase luni pe bară, Andreea a vrut să revină, dar rezultatele proaste, normale după o perioadă atât de lungă de inactivitate, au adus probleme de încredere şi financiare. Atât de mari, încât Andreea se gândea la retragere.

"Am început anul 2014 foarte prost: o tendinită la umăr care m-a ţinut departe de forma mea maximă aproape 7 luni. Decăzusem, pe lângă fizic şi psihic, şi financiar. Eram într-un colaps. De aceea, în mai, înainte de Roland Garros, am zis că termin anul şi gata cu tenisul”, a povestit Mitu pentru frt.ro.

Apoi, soarta ei s-a schimbat. Aşa cum recunoaşte, a participat la Wimbledon, în calificări, doar pentru că ajunsese “la fundul sacului”.

“Am zis să merg deoarece nu sunt taxe de primul tur, îmi iau bănuţii şi mă întorc. Mi-am propus să joc de plăcere, fiind ultimul meu Wimbledon. Am luat cazare doar pentru două zile, eram relaxată. Aşa am trecut de primul meci victorioasă. În turul 2, mi-am luat bagajele la club că eram sigură că pierd. Ştiam că am avion seara şi vin acasă. Am câştigat de la 0-3 în decisiv. Mi-am căutat cazare, a doua zi m-am calificat pe tabloul principal“, a mai spus Andreea.

Apoi, totul a mers ca uns: a cucerit 5 titluri la turnee ITF de 25.000 de dolari.  Acum e pe 107, iar gândurile de retragere par o glumă proastă.

Echipa României pentru meciul cu Canada

  • Irina Begu (36 WTA)
  • Alexandra Dulgheru (68)
  • Andreea Mitu (107)
  • Raluca Olaru (58 la dublu). 

Simona Halep şi Monica Niculescu nu au fost disponibile pentru acest meci, care va avea loc în zilele de 18 şi 19 aprilie, la Montreal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net