Încă o medalie pentru România! Roxana Cocoş, argint la haltere

Ultima actualizare:
roxana
roxana

Încă o medalie pentru delegaţia României de la Jocurile Olimpice. Roxana Cocoş s-a clasat pe locul al doilea, la haltere, categoria 69 de kilograme.

Halterofila a adus astfel prima medalie la haltere feminin din istoria României la Joicurile Olimpice şi a şasea a delegaţie noastre din această ediţie. 

Cocoş a intrat a doua în concurs la stilul smuls, din Sala ExCeL - North Arena 3, reuşind 108 kilograme din prima încercare.

Rox 2
Rox 2

Adversarele au mărit miza la 110 şi 111 kilograme, astfel că sportiva tricoloră a ridicat şi ea la a doua încercare 111 kilograme. La ultima încercare, Roxana a bifat 113 kilograme, încheind concursul la smuls fără ratare, pe locul 4, depăşită de trei adversare, cu câte 115 kilograme.

La aruncat, sportiva în vârstă de 23 de ani a început excelent cu 138 de kilograme, trecând în acel moment pe primul loc la total. A renunţat apoi la 139 de kilograme, după ce a fost depăşită de trei adversare, mărind miza la 143 de kilograme.


    Rox 2
Rox 2

A reuşit încercarea, urcând pe locul secund, cu 256 la total, în urmărirea liderului Jong Sim Rim (Coreea de Nord, cu o performanţă de 257 de kilograme). La ultima încercare, deşi avea medalia de argint asigurată, Roxana a forţat bătălia pentru aur, dar a ratat ultima încercare, la 146 de kilograme şi a rămas cu un total de 256 de kilograme.

Medalia de aur i-a revenit lui Jong Sim Rim (Coreea de Nord, cu 261 de kilograme), iar cea de bronz Marinei Şkermankova (Belarus, 256 kilograme, dar mai grea decât Roxana Cocoş).

La haltere, România a mai cucerit o medalie de bronz, prin Răzvan Martin (categoria 69 kilograme), în timp ce Florin Croitoru (56 kg) s-a clasat pe locul 9.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net