Înoată câte 7 km ca să doboare recordul lumii de traversare a Canalului Mânecii

image
Paul Georgescu

Fostul campion naţional la polo, Paul Georgescu (37 de ani), şi-a propus să doboare un record mondial stabilit încă din 1994. Acela de a traversa Canalul Mânecii.

Distanţa care trebuie parcursă este de minimum 34 km, între malul francez şi cel englez, dar în practică se ajunge şi la 60 km, din cauza curenţilor. Iar actualul profesor de educaţie fizică şi sport de la International British School din Bucureşti trebuie să concureze fără costum de neopren şi să obţină un timp sub 7 ore şi 17 minute. Pentru aceasta, el înoată zilnic aproximativ 7 km la piscina de la Alexandreea Club Fitness @ Spa din Bucureşti, complex sportiv ultramodern care a sărbătorit recent 6 ani de existenţă, al cărui patron, Alexandru Hârleşteanu, este recunoscut pentru sprijinul pe care îl acordă celor dornici să facă performanţă.

Se va antrena la mare, Snagov şi Vidraru

Recordul pe care vrea să-l doboare Paul este omologat de Channel Swimming Asociation, una dintre cele doua asociaţii care guvernează traversările în Canalul Manecii. CSA este asociaţia cu care şi Paul, care este antrenat de Matei Giurcăneanu, va colabora, o instituţie conservatoare în ceea ce priveşte regulile. Cea de-a doua asociaţie, mai nouă, este Channel Swimming & Piloting Federation al cărei record este deţinut de un australian: 6 ore şi 55 de minute. ”Am ales varianta cea mai conservatoare, traversarea numai în slip care să nu depăşească zona inghinală plus cască şi ochelari. Îmi este frică de hipotermie, dar încep acomodarea cu apele reci în Snagov. Apoi mă duc la mare, când apa va avea 15-16 grade grade şi după aceea la Vidraru”. Paul, care este un obişnuit al concursurilor de triatlon, a început din luna octombrie 2015 pregătirea specifică pentru traversarea canalului Mânecii. El înoată zilnic în fiecare dimineaţă începând cu ora 7.00 între 5000 şi 7000 de metri în piscina de la sala Alexandreea. ”Sunt mai mulţi cei ce au urcat Everestul decât care au trecut Canalul Mânecii înot. Din anul 1925 încoace au trecut doar 1000 de oameni. Majoritatea străinilor care traversează Canalul Mânecii s-au născut lângă Ocean. Dacă te uiţi pe o listă acolo vezi oameni din Australia, Noua Zeelandă, Anglia, Scoţia. Ca să reuşeşti acest lucru trebuie să te programezi cu 2 ani înainte, eu am avut noroc că a renunţat cineva, altfel nu prindeam loc acum. Sunt programat să traversez Canalul în perioada 26-30 iulie. Am poziţia a treia, dar depinde de mulţi factori, vreme, curent".

image
Paul Georgescu
cub florin zamfirescu png
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
cub bromania png
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
Robbie Williams Spice Girls
Nepoții reginei Margareta FOTO Instagram
faliment criza foto shutterstock jpg
image
image
image
image
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg