Învinge toate prejudecățile: campion la Australian Open la aproape 44 de ani

Ultima actualizare:

Proba de dublu de la Australian Open va rămâne fără doar și poate în istorie, după ce a fost câștigată de un sportiv în vârstă de 43 de ani și 330 de zile: indianul Rohan Bopanna și-a cucerit locul în analele „sportului alb”, devenind cel mai longeviv lider mondial.

Rohan Bopanna (stânga) și Matthew Ebden, campioni la Melbourne (FOTO: EPA)â
Rohan Bopanna (stânga) și Matthew Ebden, campioni la Melbourne (FOTO: EPA)â

Sportivul asiatic a făcut echipă cu australianul Matthew Ebden la turneul de la Melbourne, iar cei doi au trecut, în finală, de italienii Simone Bolelli și Andrea Vavassori, scor 7-6(0), 7-5.
Considerați favoriți la începutul întrecerii, Bopanna și Ebden au avut nevoie de o oră și 40 de minute pentru a obține victoria mult visată. „A fost o săptămână fantastică, dar aș vrea să încep prin a-i felicita pe adversarii noștri, care ne-au dat o replică excelentă. Toți știu ce vârstă am, așa că e un sentiment fantastic să câștig primul meu titlu de Grand Slam la dublu! E cu atât mai emoționant cu cât Matthew e de-al vostru (n.r. australian). A fost o atmosferă fantastică și sunt încântat că ne-ați primit atât de bine!”, a declarat, vizibil emoționat, Bopanna, care este și fostul partener de tenis al lui Florin Mergea. 

Martina Navratilova rămâne recordmena all-time

De-a lungul carierei sale, indianul a ajuns în alte două finale de Grand Slam de dublu -US Open 2010 și 2023- și a evoluat în alte cinci semifinale: Australian Open în 2024, Roland Garros în 2022 și Wimbledon în 2013, 2015 și 2023.
Deocamdată, însă, nimeni nu pare „să o amenințe” pe Martina Navratilova, care rămâne deținătoarea recordului de cel mai longeviv campion de Grand Slam: în 2003, ea câștiga titlul la Australian Open la dublu mixt, făcând echipă cu Leander Paes, la vârsta de 46 de ani și 261 de zile. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net