Irina Bara, prima victorie românească în WTA. Marți joacă 6 românce la Melbourne

Irina Bara și-a asigurat un loc în istoria acestui an: este prima tenismenă din România care a câștigat un meci în sezonul 2022. Ea a ajuns în finala calificărilor turneului WTA 250 Melbourne Summer Set 2.

Irina Bara (FOTO: Sportpictures)
Irina Bara (FOTO: Sportpictures)

În primul tur al calificărilor, Irina Bara (138 WTA) a produs surpriza și a învins-o, cu scorul de 7-5, 6-7, 7-5, pe franţuzoaica Oceane Dodin, ocupanta locului 91 WTA şi cap de serie numărul 1, după un meci de trei ore. Următoarea adversară a Irinei va fi rusoaica Anna Kalinskaia, cap de serie numărul 7, în meciul al treilea al zilei de marți. Dar ea nu va fi singura româncă intrată pe teren în acea zi.

Astfel, de la ora 02.00 a României, pe Rod Laver Arena va evolua Irina Begu (62 WTA) în compania favoritei principale de la Melbourne Summer Set 2, americanca Jessica Pegula (18 WTA).

Pe terenul 8, în al treilea meci al zilei va evolua Elena-Gabriela Ruse (87 WTA) în compania sportivei australiene Arina Rodionova (152 WTA), în cadrul Melbourne Summer Set 1.

La Melbourne Summer Set 1, în meciul 4 de pe terenul 8, imediat după confruntarea Ruse – Rodionova, Jaqueline Cristian, numărul 71 mondial, o va întâlni pe estona Kaia Kanepi (73 WTA).

Pe terenul 5, în al cincilea meci al zilei, Sorana Cîrstea (39 WTA) va juca împotriva sportivei din Rusia Varvara Gracheva (77 WTA), la Melbourne Summer Set 2.

Tot miercuri va intra în acțiune și Simona Halep, dar la dublu, acolo unde face pereche chiar cu potențiala ei adversară din optimile de finală de la simplu, Gabriela Ruse. Cele două vor juca împotriva perechii favorite 2, Bernarda Pera/ Katerina Siniakova, în cadrul Melbourne Summet Set 2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net