Jaqueline Cristian „zburdă” la Charleston. Românca s-a calificat în sferturi

Jaqueline Cristian trece printr-o perioadă excelentă, ocupanta locului cu numărul 83 în ierarhia mondială a tenisului feminin asigurându-și prezența în sferturile de finală ale turneului WTA de la Charleston, după o performanță rară, eliminând din nou o jucătoare de Top20, joi, după aproape două ore și jumătate de joc.  

Jaqueline Cristian traversează o perioadă grozavă a carierei sale (FOTO: EPA)
Jaqueline Cristian traversează o perioadă grozavă a carierei sale (FOTO: EPA)

Cel mai recent, românca s-a impus în fața americancei Emma Navarro, 20 WTA, scor 6-3, 65-7, 6-1. Mai departe, Cristian se va duela cu rusoaica Daria Kasatkina ( 11 WTA), de altfel și favorita cu numărul patru a competiției, vineri, nu înainte de ora 18 a României. Rusoaica a fost eliminată de Sorana Cîrstea, în turul al treilea la WTA Miami, în urmă cu mai puțin de două săptămâni.

Românca pare de neoprit și „zdrobește” adversară după adversară

Cu o zi în urmă, Cristian trecuse cu 3-6, 6-3, 6-3 de sportiva din SUA Madison Keys (18 WTA), campioana din 2019 de la Charleston și cap de serie numărul opt. Atunci, românca a consemnat a doua victorie din carieră în fața unei jucătoare de Top20 și prima de când o învinsese pe Elena Rybakina la Doha, în 2022. A urmat partida cu Emma Navarro, revelația începutului de an și cea mai în formă americancă, ajunsă în premieră în Top20. Succesul româncei, care pare de neoprit, este cu atât mai important, cu cât Navarro traversează un moment excelent al carierei, reușind recent să o învingă chiar pe campioana de la Australian Open, belarusa Aryna Sabalenka.
În vârstă de 25 de ani, Cristian a câștigat, de-a lungul carierei sale, premii în valoare totală de 1.229.668 de dolari, dintre care 148.512 de dolari i-a agonisit chiar anul acesta. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia WTA s-a petrecut în urmă cu doi an, în 2022, la finele lunii ianuarie, când românca se afla pe locul 58. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
racheta atacms
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net