JO Rio / Handbal feminin: România a învins Muntenegru

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu e vedeta celor de la CSM Bucureştifoto:afp
Cristina Neagu e vedeta celor de la CSM Bucureştifoto:afp

Cele zece goluri ale Cristinei Neagu, dar şi paradele salvatoare ale Paulei Ungureanu au adus prima victorie pentru naţionala feminină de handbal la Jocurile Olimpice din 2016. Sportivele noastre s-au impus în faţa selecţionatei din Muntenegru cu 25 - 21.

România a lovit prima prin vedeta ei, Cristina Neagu. Elevele lui Ryde au condus până în minutul 7, atunci când au avut 3-2, deşi Neagu a ratat o lovitură de la 7 metri. Apoi, raportul de forţe s-a schimbat.

Muntenegru a preluat iniţiativa şi a fost mereu cu un pas înaintea tricolorelor. În minutul 27, tabela arăta 9-8 pentru Muntenegru, după un meci în care ambele echipe au comis o mulţime de erori. Chiar şi aşa, România a reuşit să încheie repriza în forţă: Buceschi (de la 7 metri), Geiger şi Neagu au punctat de trei ori consecutiv, iar la pauză româncele au condus cu 11-9.

România a avut atacul în repriza a doua, dar l-a ratat. Ambele echipe au ratat primele două acţiuni ofensive, iar România a irosit şi de la 7 metri prin Buceschi. Muntenegru a marcat prima, în cele din urma, chiar în inferioritate numerică. Tricolorele au profitat, totuşi, de faptul că vicecampioana olimpică a greşit şi a ratat pe bandă, iar în minutul 38 româcele au ajuns la cea mai mare distanţă faţă de adversară: 13-10.

Muntenegru s-a apropiat, la un moment dat, la un gol, însă, după 44 de minute, Neagu a refăcut diferenţa de trei goluri: 16-13. Tricolorele au condus cu 19-15, după 48 de minute, dar Muntenegru s-a apropiat la două goluri.

Neagu a continuat să facă, totuşi, legea pe teren şi a înscris şi când România era în inferioritate numerică: 20-17 (min. 50). Chiper a mărit diferenţa la patru puncte, în minutul 51, moment în care Muntenegru a cerut time-out. Deagaba! În minutul 55, tabela arăta 22-18 pentru România. S-a terminat 25-21, iar pentru a obţine calificarea în faza următoare, tricolorele trebuie să învingă Spania (vineri, ora 20.40) şi Norvegia (duminică, ora 22.40).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net