JO Rio / Urma scapă turma?

Ultima actualizare:

    Albert Saritov a fost medaliat  cu bronz la Mondialele din 2011
Albert Saritov a fost medaliat cu bronz la Mondialele din 2011

Naturalizat în urmă cu câteva luni, rusul Saritov va concura sub tricolor la categoria 97 de kilograme din concursul de lupte libere.

Cronologic, ultimul român care va intra în competiţie la această ediţie a Jocurilor Olimpice n-are nici o treabă cu ţara noastră. În vârstă de 30 de ani, luptătorul Albert Saritov a profitat la începutul acestui an de portiţa naturalizării şi s-a calificat la Olimpiadă reprezentând România. De origine cecenă, sportivul rus a primit în luna aprilie cetăţenia română şi s-a impus apoi într-un turneu preolimpic la Istanbul. Din fericire pentru noi, Albert Saritov e un nume cu greutate în lupte, el fiind medaliat cu bronz la Mondialul din 2011, la o altă categorie (84 de kilograme). 

Avem şi doi maratonişti

Astfel, încă de la plecarea spre Rio, Saritov a fost considerat printre sportivii cu speranţe îndreptăţite la medalii. Va fi destul de greu totuşi pentru Saritov să urce pe podium, în condiţiile în care concurenţa la categoria 97 de kilograme e una extrem de dură, cu patru foşti campioni mondiali la start. Albert Saritov nu e singurul român care va concura în ultima zi a Olimpiadei. Tot duminică, de la ora 15.30, atleţii Marius Ionescu şi Nicolae Soare se vor alinia la startul dificilei probe masculine de maraton. Clasat pe locul 26 la precedenta Olimpiadă, la Londra 2012, Marius Ionescu are un obiectiv ambiţios la Rio, el declarând că vrea să intre în primii 20 de maratonişti în cursa olimpică din această după-amiază.

Ana Popescu, portdrapel la «închidere»

Jocurile Olimpice îşi vor trage duminică cortina, cele mai aşteptate evenimente din ultima zi fiind finalele în sporturile de echipă la masculin (baschet, handbal şi volei). Flacăra olimpică va fi stinsă în cadrul unei ceremonii de închidere, de la ora 01.10, pe stadionul „Maracana”. Medaliată cu aur alături de colegele de la spadă, Ana-Maria Popescu) va purta drapelul României la tradiţionala paradă a delegaţiilor participante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net