Jucătorii de rugby Jamie Roberts și Petrus du Plessis lucrează în cadrul Serviciului Britanic de Sănătate

Ultima actualizare:

    Jamie Roberts a câștigat de trei ori Turneul celor 6 Națiuni cu Țara GalilorFoto: EPA-EFE
Jamie Roberts a câștigat de trei ori Turneul celor 6 Națiuni cu Țara GalilorFoto: EPA-EFE

Cunoscuți pentru faptul că practică un sport care promovează solidaritatea, jucătorii de rugby se implică și ei în lupta cu noul coronavirus. Medic de profesie, fostul internațional galez de rugby Jamie Roberts a decis să se alăture Serviciului Britanic de Sănătate (NHS). În vârstă de 33 de ani, acesta a absolvit în 2013 Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Cardiff. Tot în NHS s-a înrolat și pilierul sud-african Petrus du Plessis, component al francizei Glasgow Warriors. Acesta are diplomă de kinetoterapeut.

Potrivit cotidianului francez ”L’Equipe”, Jamie Roberts a revenit în Ţara Galilor după suspendarea sezonului Super Rugby. El evolua pentru selecționata provincială sud-africană Stormers.  Acum sportivul lucrează în cadrul NHS la Cardiff. “Chiar dacă nu am muncit niciodată la o clinică, cred că aş putea să ajut la rezolvarea unor probleme”, a afirmat Roberts pentru site-ul federaţiei galeze. “Avem o problemă de rezolvat în ţară şi cu cât vom ajuta mai mulţi cu atât vom depăşi mai repede problema. Indiferent cât de nesemnificativ vi se pare că este rolul vostru, avem cu toţii un rol foarte important de jucat”, a afirmat sportivul.Născut în 8 noiembrie 1986, în orașul galez Newport, acesta s-a specializat pe postul de centru sau aripă de treisferturi. Jamie Huw Roberts a disputat 94 de meciuri pentru echipa Ţării Galilor, marcând 65 de puncte pentru aceasta între 2008 și 2017. De asemenea, a participat la turneul Leilor Britanici și Irlandezi din 2009, când a jucat în 3 meciuri și a înscris un eseu. Înainte de a evolua pentru selecționata Stormers, el a jucat la Cardiff Blues (2005-2013), Racing Metro 92 Paris (2013-2015), Harlequins Londra (2015-2018) și Bath Rugby (2018-2020).Roberts a câștigat Turneul celor 6 Națiuni în 2008, 2012 și 2013, în primele două dăți realizând Marele Șlem cu Țara Galilor. De asemenea, el a cucerit Cupa Anglo-Galeză cu Cardiff Blues în 2009 și 2010, fiind finalist în European Challenge în 2016, cu Harlequins.  

Pilierul sud-african Petrus du Plessis a studiat la Universitatea din Salford

Un alt cunoscut jucător de rugby care se implică în lupta cu coronavirusul este pilierul sud-african Petrus du Plessis. Având diplomă de kinetoterapeut, cel care a câștigat titlul de campion al Europei cu Saracens, în 2016, s-a pus la dispoziția Sistemului de Sănătate din Marea Britanie (NHS). Component al francizei scoțiene Glasgow Warriors, Petrus du Plessis a scris pe Twitter: ”Cred cu fermitate că este foarte important să avem toate persoanele moblizate pentru a învinge acest virus”. 

Originar din localitatea sud-africană Hermanus, Petrus de Plessis s-a născut în 31 mai 1981. El a obținut o diplomă de kinetoterapeut la Universitatea din Salford (nordul Angliei) în 2008, pe când juca rugby la Sedgley Park, într-o divizie inferioară. Înainte de a evolua pentru Glasgow Warriors, el a jucat la cunoscutele echipe Saracens și London Irish. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net