La Mondiale, pe ritmuri de BUG Mafia!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Liderul generaţiei actuale, Alexandru Csepreghi e un handbalist noncon­­formist. „Cre­­ierul” naţionalei se concentrează înainte de meciuri pe acorduri de BUG Mafia, Linkin Park şi Korn.

Comparat deseori cu Cristina Neagu pentru calităţile sale tehnice, Csepreghi (23 de ani) va orchestra atacurile României la CM.

Puştiul năzdrăvan de acum câţiva ani pare să se fi maturizat în sfârşit, dovadă fiind cele 8 goluri din returul barajului cu Rusia. Deşi tricolorii pornesc cu şansa a patra în grupa C, băimăreanul e convins că trupa lui Stângă poate da peste cap calculele.

„Dacă intrăm cu frică pe teren, vom fi spulberaţi. Nu trebuie să ţinem cont de numele adversarilor, ci să jucăm cu foarte mult tupeu. Să îi dăm cu fundul de pâmânt... şi nu odată, ci de două ori dacă e nevoie la fiecare fază!", susţine el.

Centrul lui HCM e îndrăgostit de hip-hop. Acum 4 ani a deschis în Baia Mare un magazin de haine din gama celor ale rapperilor americani, pe care l-a închis după ce s-a mutat pe litoral.

„Cu o zi înainte de meci nu mai vorbesc cu nimeni la telefon pentru a nu îmi distrage atenţia. Prefer să ascult BUG Mafia, Linkin Park sau Korn pentru că îmi crează o stare de nebunie motivantă", ne-a dezvăluit el.

Aflat în atenţia multor cluburi din Europa, Csepreghi speră să ajungă în viitorul apropiat în Bundesliga, cel mai puternic campionat din lume.

„Încă nu sunt pregătit să fac acest pas, de aceea am semnat prelungirea contractului pe doi ani cu HCM Constanţa. E un ritm infernal acolo şi cred că mai trebuie să lucrez la partea fizică pentru a face faţă", recunoaşte „diamantul" naţionalei României.

Tatuaj în memoria antrenorului

Un jucător foarte talentat, dar capricios, Alexandru Csepreghi s-a maturizat la formaţia HCM Constanţa, o dată cu venirea pe banca tehnică a regretatului Zoran Kurteş.

Sfârşitul tragic al sârbului, în primăvara anului 2010, l-a marcat profund pe interul „marinarilor", care şi-a făcut un tatuaj în memoria acestuia.

„Fără el poate nu aş fi ajuns unde sunt azi, a fost ca un tată pentru mine şi îi voi fi recunoscător mereu", îşi explică gestul Csepreghi.

Alexandru Csepreghi

 Data şi locul naşterii:28 martie 1987, Baia Mare

 Are 1,95 m şi 105 kg

A marcat 129 de goluri pentru România în 36 de selecţii

A marcat 81 de goluri pentru HCM în Liga Campionilor

Idolul şi modelul său în handbal este francezul Nikola Karabatici

Mama sa, fosta mare internaţională Maria Pop, îl ducea la meciurile de handbal de când avea un an

S-a căsătorit anul trecut cu prietena sa din adolescenţă

Ar vrea să joace în Bundesliga, dar nu se consideră momentan pregătit fizic pentru acest lucru

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net