Larisa Iordache se operează la Viena pentru a 7-a oară! Campioana are probleme la gleznă

Ultima actualizare:

    Larisa Iordache se teme doar de perioada de recuperare când va merg în cârjăFoto: Facebook / Larisa Iordache
Larisa Iordache se teme doar de perioada de recuperare când va merg în cârjăFoto: Facebook / Larisa Iordache

Medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, multiplă campioană europeană, gimnasta Larisa Iordache (25 de ani) a anunţat, astăzi (vineri, 3 decembrie), pe Facebook, că se va opera la Viena pentru o problemă la gleznă. Este cea de-a 7-a intervenție chirurgicală pe care o suportă dinamovista în ultimii ani.

Mesajul sportivei arată că aceasta e deja obișnuită cu saloanele de spital: "Cu una în plus sau cu una în minus cam tot aia e... Pentru mine azi este o zi destul de ciudată, sunt la Viena şi urmează să intru în operație pentru a scapă de durerea de la gleznă. A 7-a operatie, nu-i chiar ușor, dar nu mă plâng! Ştiu că asta este un pas foarte simplu în vindecarea gleznei mele. Ce urmează mă sperie mai tare (cârje, recuperare, etc.), dar măcar o să fiu stăpână pe piciorul meu şi nu o să mai îmi creeze probleme", a scris Larisa Iodache pe Facebook.

Larisa Iordache a ratat și finala olimpică de la bârnă în 2021

Revenită în competiție în noiembrie trecut, după o pauză de trei ani şi după trei operaţii la tendonul ahilian, Larisa Iordache (25 de ani) n-a putut concura, vara trecută (3 august), în finala olimpică de la bârnă. Acuzând dureri la glezna stângă după calificări, sportiva dinamovistă a declarat forfait cu puțin timp înainte de a intra în concurs. Într-o postare intitulată ”Adevărul despre glezna Larisei”, CS Dinamo a prezentat, cu acordul sportivei, documente şi date medicale care relevă o afecţiune mai serioasă decât anunţase anterior tot clubul - entorsă metatarsiană piciorul stâng. ”Cu acordul Larisei prezentăm diagnosticul primit de ea la Tokyo, după investigaţiile efectuate în ziua calificărilor. Nu este vorba despre o simplă entorsă (care între timp s-a recuperat), ci despre o problemă mult mai profundă: osteoartrită la glezna piciorului stâng”. Și se explică și că la această afecţiune „cartilajul protector al suprafeţelor articulare se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Osteoartrita, denumită şi boala articulară degenerativă sau osteoartroză, reprezintă cea mai frecventă formă de artrită şi este principala cauză a durerii şi invalidităţii în rândul persoanelor mai în vârstă”. Larisa s-a confruntat cu probleme la același picior și înaintea competiției olimpice de gimnastică de la Londra, în 2012.

Dinamovista Larisa Iordache s-a mai operat la clinica din Viena

Seria problemelor de sănătate cu care s-a confruntat gimnasta dinamovistă în ultimii ani este mult mai amplă. În octombrie 2017, Larisa Iordache s-a accidentat la Campionatele Mondiale, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, însă a părăsit sala din Montreal într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng. Ulterior, ea a fost supusă la trei intervenții chirurgicale, ultima având loc la o clinică din Viena, în septembrie 2018. ”A treia oară cu noroc! După două operații nereuşite în România, Larisa Iordache a trecut printr-o nouă operaţie a tendonului ahilian, de această dată la Viena, în cadrul clinicii Wiener Privatklinik. Îi mulţumim pe această cale domnului profesor doctor Weinstabl pentru implicare şi profesionalism, dar şi domnului Octavian Bellu şi doamnei Mariana Bitang pentru sprijin. Tare, Lari! Sănătate şi recuperare rapidă! Alături de tine!”, se arată în mesajul FR Gimnastică, postat atunci pe pagina oficială de Facebook.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net