Latifi a primit amenințări cu moartea după accidentul ce i-a adus titlul lui Verstappen

Component al echipei Williams, Nicholas Latifi a dezvăluit că a fost vizat de mai multe ameninţări cu moartea după cursa de la Abu Dhabi. Și aceasta fiindcă prin accidentul suferit pe final a provocat intrarea pe pistă a maşinii de securitate, ceea ce a anulat avansul avut de Lewis Hamilton (Mercedes) asupra lui Max Verstappen (Red Bull). Și, indirect, victoria pilotului olandez.

Nicholas Latifi a intenționat să-și închidă conturile de pe rețelele sociale / Foto: EPA-EFE
Nicholas Latifi a intenționat să-și închidă conturile de pe rețelele sociale / Foto: EPA-EFE

Într-un mesaj postat pe Twitter, precum şi pe site-ul său oficial, Latifi a explicat că a fost vizat de o mulțime de insulte după cursa din Emiratele Arabe Unite. ”Când s-a terminat cursa, iar drapelul de la sosire a fost agitat, am știut ce se va petrece pe rețelele sociale”, a scris pilotul de 26 de ani. ”Faptul că m-am gândit că ar fi bine să-mi scot Instagram și Twitter de pe telefonul meu, timp de câteva zile, spune totul despre cruzimea lumii online”, s-a plâns pilotul născut în Montreal.

Accidentul lui Lafiti a favorizat victoria lui Verstappen

Produs cu cinci tururi înainte de finalul cursei din Emiratele Arabe Unite, accidentul lui Latifi i-a permis olandezului Max Verstappen să schimbe pneurile, iar apoi, în ultimul tur, să-l depăşească pe britanicul Lewis Hamilton şi să câştige titlul mondial.

Aflat la egalitate de puncte (369,5) cu Lewis Hamilton (Mercedes) înaintea ultimei etape, Verstappen a izbutit astfel să câștige primul titlu de campion mondial în Formula 1. Batavul a reușit această performanță la 24 de ani și 66 de zile, fiind depășit la acest capitol de Sebastian Vettel (Red Bull / 2010) - 23 ani și 134 zile, Lewis Hamilton (McLaren / 2008) - 23 ani și 300 zile și Fernando Alonso (Renault / 2005) - 24 ani și 58 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net