Manevra din turul 37 i-a fost fatală lui Max Verstappen

Ultima actualizare:

    Lewis Hamilton a izbutit să-l depășească pe Max Verstappen în turul 37, prin exterior, însă mai apoi olandezul a frânat și i-a tăiat caleaFoto: Guliver / GettyImages
Lewis Hamilton a izbutit să-l depășească pe Max Verstappen în turul 37, prin exterior, însă mai apoi olandezul a frânat și i-a tăiat caleaFoto: Guliver / GettyImages

La capătul unei curse nebune, desfășurate pe circuitul stradal din Djedda (Arabia Saudită), Lewis Hamilton (Mercedes) a obținut o victorie care i-a adus punctele necesare pentru a-l egala pe Max Verstappen (Red Bull) în fruntea clasamentului piloților. Între cei doi s-a dat o luptă acerbă, iar englezul a avut câștig de cauză după ce comisarii de cursă l-au penalizat pe olandez cu 5 secunde.

Firește că această decizie a stârnit multe comentarii, fanii lui Max contestând-o. În timp ce suporterii lui Lewis au socotit că batavul a mai comis și alte gesturi deloc elegante în această cursă. Mai cu seamă că disputa dintre cei doi rivali nu s-a rezumat doar la un singur tur.Cum circuitul din Arabia Saudită este unul stradal, deci cu spațiu de rulare foarte îngust, unde depășirile se fac foarte greu, startul a avut o importanță deosebită. Iar prezența lui Lewis Hamilton și a colegului său de la Mercedes, Valtteri Bottas, pe prima linie a grilei l-a favorizat pe englez. Însă doar într-o mică măsură. Fiindcă incidentele produse pe pistă între alți concurenți a făcut ca startul să fie repetat în două rânduri în timpul cursei. Iar la primul dintre acestea Hamilton a ajuns pe locul 3 după ce a decis să treacă pe la boxe pentru schimbul de pneuri. La acel restart s-a produs și primul clinci între cei doi piloți care luptă pentru titlu, Verstappen izbutind să-l întreacă pe englez, însă după ce a tăiat virajul cu numărul 2. Apoi, după scurt timp, la al doilea restart, olandezul a suferit prima penalizare din cauza manevrei făcute în precedentul. Însă, paradoxal, deși a ajuns pe locul 3 al grilei de start, acesta a izbutit să treacă din nou la șefie. Hamilton l-a tatonat pe rivalul său, apropiindu-se amenințător, însă elanul i-a fost domolit de mașina de securitate virtuală. Apoi, în turul 37, acesta a izbutit să treacă pe lângă monopostul Red Bull aflat la interior. Rulând cu 336 km/h, față de cei 311 ai olandezului, britanicul a izbutit să ocupe o poziție avantajoasă pe pistă. Doar că Verstappen a frânat, iar monopostul acestuia l-a „agățat” pe al său. Scăpat de sub control pentru câteva clipe, bolidul Red Bull a tăiat din nou virajul 2. Iar manevra aceasta, deși l-a menținut pe locul 1 pentru moment, i-a fost fatală. Mai exact i-a făcut pe comisarii de cursă să-l penalizeze cu 5 secunde. Un timp suficient pentru a pierde primul loc în condițiile în care Hamilton rula la nici jumătate de secundă în spatele lui.    

În aceste condiții, Verstappen a terminat pe locul 2, iar Hamilton, învingător, l-a egalat în fruntea clasamentului general al piloților. Cei doi ar putea rămâne la egalitate dacă niciunul dintre ei nu va puncta în ultima cursă, duminica viitoare, pe circuitul din Abu Dhabi. În acest caz, Verstappen este avantajat în disputa cu Hamilton. Și aceasta fiindcă olandezul are mai multe victorii în curse anul acesta (9) față de rivalul său (8). Situație în care ar câștiga titlul mondial. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net