Marcelo Rios acuză ATP că l-a iertat pe Andre Agassi

Ultima actualizare:

    Andre Agassi a recunoscut că a avut probleme cu drogurile pe când era căsătorit cu Brooke Shields Foto: Guliver / GettyImages
Andre Agassi a recunoscut că a avut probleme cu drogurile pe când era căsătorit cu Brooke Shields Foto: Guliver / GettyImages

Chestionat pe seama cazului de dopaj al lui Nicolas Jarry, Marcelo Rios a acuzat Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (ATP) că l-a iertat de patru ori pe Andre Agassi.

Potrivit lequipe.fr, care citează AFP, antrenorul echipei de Cupa Davis a statului Chile a declarat în ”La Tercera”: "L-au prins dopat pe Agassi de patru ori şi l-au acoperit. Căci era Agassi şi tenisul ar fi ajuns în zid. Sunt nişte rahaţi". În autobiografia apărută în 2009, jucătorul american a  recunoscut că a fost dependent de metamfetamină şi că a fost controlat pozitiv cu un drog puternic, în 1997. Agassi a spus că a mințit ATP-ul pentru a nu fi sancționat. Mai exact, într-o scrisoare a menționat că a băut din eroare un pahar de vodcă în are asistentul său, Slim, a pus... metamfetamină. Campionul a cerut clemență și a primit-o. În schimb asistentul său, care era cunoscut drept un consumator de droguri, a fost suspendat. Dezvăluirea l-a făcut pe șeful Agenției Mondiale Anti-Doping (AMA), John Fahey, să spună că acest organism, fondat în 1999, nu poate acționa, fapta lui Agassi fiind prescrisă de opt ani... Pe de altă parte, Federația Internațională de Tenis (ITF) s-a declarat ”surprinsă și dezamăgită” de dezvăluirile lui Agassi, care a câștigat primul său mare turneu în 1992, la Wimbledon. Lider mondial în 1995, americanul are în palmares 60 de titluri ATP la simplu, dintre care 8 de grand slam (patru la Australian Open, două la US Open și câte unul la Roland Garros și la Wimbledon), precum și trei victorii în Cupa Davis. 

În ianuarie trecut, Nicolas Jarry a fost suspendat provizoriu pentru dopaj. Aflat pe locul 78 în clasamentul mondial, jucătorul din Chile ar fi fost depistat pozitiv (Ligandrol) în noiembrie 2019, la un meci din Cupa Davis.   

image
image
image
image
image
image
novak dokovic, getty images jpg
ana bogdan, getty images jpg
dragos iancu (sportpictures) jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
ronaldo ceas jpg
Martina Navratilova, Getty jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
image
actualitate.net