Maria Sharapova, preferată Simonei Halep la Stanford

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: Guliver/ Getty Images
Simona HalepFoto: Guliver/ Getty Images

Simona Halep, principala favorită a turneului de la Washington, a făcut o declaraţie interesantă luni seara, la conferinţa de presă. Ea a recunoscut că a cerut o invitaţie şi pentru turneul care are loc acum la Stanford, dar a fost refuzată, deşi e numărul 2 WTA! În schimb, Maria Sharapova a primit wild-card acolo.

“Este grozav să fiu aici la Washington pentru prima dată, îmi place oraşul, îmi place turneul şi sper să pot juca un tenis bun. Am cerut un wild card, pentru că nu m-am înscris, am cerut la Stanford şi la Washington în acelaşi timp, iar Stanford a zis «nu», Washington a zis «da»”, a declarat Simona Halep. 

Cele trei jucătoare care au primit wild-card la Stanford, turneu mult mai bine cotat decât cel de la Washington, unde joacă românca, sunt: Maria Sharapova, Petra Kvitova şi americanca de 17 ani Claire Liu, liderul mondial al junioarelor. 


    Maria Sharapova a revenit în primăvară după o suspendare pentru dopaj
Maria Sharapova a revenit în primăvară după o suspendare pentru dopaj

Cele mai multe discuţii le-a ridicat acordarea invitaţiei unei jucătoare care a fost suspendată pentru doping, în locul numărului 2 mondial, iar antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a fost total împotriva acestui gest: „Nu sunt bucuros să văd oameni care au primit-o înapoi ca pe o jucătoare revenită după o accidentare sau după ce a născut. Este o situaţie complet diferită. Nu cred că merită wild-card-uri. Nu am nimic împotriva ei, dar nu cred că un jucător care a fost suspendat pentru dopaj ar trebui ajutat să ajungă mai repede în top. Ca parte a pedepsei, ar trebui să plece de la zero din nou şi să-şi facă drum către vârf”, a declarat Mouratoglou.

Vrea să joace până la 33 de ani

Simona Halep a jucat marţi, după închiderea ediţiei, în primul tur la Washington. Ea a acordat un interviu pentru „Washington Post”, în care a povestit cât timp vrea să mai evolueze în circuit: „Sunt inspirată de jucătoarele care evoluează până la vârste înaintate în tenis, dar pe mine nu mă văd jucând peste 32-33 de ani, maximum”, a declarat jucătoarea care va împlini 26 de ani în septembrie. Ea a spus că iubeşte România şi nu ar părăsi niciodată ţara: „Casa mea e la Bucureşti, dar oraşul meu natal este Constanţa. Locuiesc în România şi nu mă gândesc să părăsesc ţara mea. Acolo este casa mea. Merg să-mi văd familia după fiecare serie de turnee”.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net