Max Verstappen l-a îmbrâncit pe Esteban Ocon după cursa de Formula 1 din Brazilia

Ultima actualizare:

    Monopostul lui Max Verstappen îl acroșează pe cel al lui Esteban OconFoto: Guliver / GettyImages
Monopostul lui Max Verstappen îl acroșează pe cel al lui Esteban OconFoto: Guliver / GettyImages

Supărat că a ratat victoria în Brazilia, Max Verstappen (Red Bull) l-a făcut idiot pe Esteban Ocon (Force India) după un acroșaj

În turul 44 al cursei de la Interlagos, monoposturile celor doi au intrat într-un ” tête-à-queue”. Verstappen (21 de ani) a pierdut primul loc, terminând cursa pe 2, după campionul mondial Lewis Hamilton (Mercedes).Scene mai rar întâlnite în Formula 1 s-au produs duminică, în Brazilia. Animat de mari ambiții, Max Verstappen a făcut o cursă foarte bună și, deși a plecat pe a 5-a poziție a grilei de start, a trecut la șefie în turul 40. Patru tururi mai după aceea, pe când se afla în virajele ”S” (Senna) ale circuitului, monopostul olandezului a fost acroșat de cel al francezului Esteban Ocon (22 de ani), care era printre piloții întârziați cu un tur. ”Ce idiot!”, a exclamat Verstappen, iar reacția sa a fost auzită prin radio... Clasat pe locul 2, după Hamilton, care, prin succesul său, a adus un nou titlu mondial pentru Mercedes, olandezul nu și-a putut stăpâni furia după cursă. El l-a căutat pe Ocon, la boxe, și, după un schimb de replici cu acesta, l-a îmbrâncit de mai multe ori... "Acroşajul? Nu înţeleg. Astfel de evenimente se pot întâmpla în timpul unei lupte între primul clasat şi al doilea. În acest caz, el era întâziat. Eu am intrat pe interior şi el a încercat să mă facă pe exterior. El a primit o penalitate sportivă, deci mi se pare evident. M-am dus să-l împing... Nu ne-am bătut. Nu l-am lovit. După o oră, nu am avut ce să-i mai spun. Nu vorbesc cu proştii. Nu am nevoie să-i vorbesc", a declarat Verstappen pentru RTBF.Comportamentul olandezului nu a fost trecut cu vederea de comisarii de cursă ai Federației Internaționale de Automobilism. Deși au acceptat explicația lui Verstappen că n-a intenționat să-l lovească pe Ocon, aceștia l-au sancționat cu două zile de muncă în folosul comunității, pe care e obligat să le efectueze în următoarele șase luni. Francezul, în schimb, a catalogat reacția lui Verstappen ca fiind a ”unui om nebun”. 

În 1982, Piquet s-a contrat cu Salazar

Un moment asemănător cu cel de la Interlagos, de duminică, s-a produs în 1982, în timpul cursei de Formula 1 de la Hockenheim. Scos în decor de chilianul Eliseo Salazar, brazilianul Nelsob Piquet l-a bruscat pe acesta chiar în fața camerelor tv. Cei doi au fost nevoiți să abandoneze. Păgubit a fost, însă, brazilianul, care se afla la șefia cursei în momentul acroșajului.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net