Mihaela Buzărnescu, 12 luni de coșmar: a căzut de pe locul 20 pe 127 în lume


    Mihaela BuzărnescuFoto: Guliver/ GettyImages
Mihaela BuzărnescuFoto: Guliver/ GettyImages

Mihaela Buzărnescu a părăsit luni, în mod oficial, Top 100 WTA. Ea ocupă, începând din 5 august, poziția 127.

Clasamentul mondial WTA publicat luni, 5 august 2019, confirmă ceea ce se știa de o săptămână: Mihaela Buzărnescu s-a prăbușit în ierarhia mondială după ce nu a reușit să câștige nici un meci la San Jose, turneul la care anul trecut cucerise singurul titlu WTA al carierei.

Acea competiție a fost vârful carierei ei, pentru că victoria de acolo a adus-o până pe locul 20 în lume, cel mai bun al ei de până acum, și tot acel turneu a și ”îngropat-o”, punctele pierdute prin înfrângerea în primul tur aruncând-o de pe locul 58 pe 127 în lume.

Astfel, Mihaela încheie o perioadă de 658 de zile consecutive petrecute între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii, acolo unde a intrat prima dată la 16 octombrie 2017. Practic, așa cum a demonstrat tuturor cum poți ajunge în zece luni din afara Top 500 în prima sută, ea a făcut acum și experimentul invers, demonstrând că în fix un an de zile (6 august 2018 – 5 august 2019) poți cădea de pe 20 în lume pe 127.

Avem doar trei românce în Top 100 WTA

Partea bună pentru Buzărnescu este că de acum nu mai are nimic de apărat, așa că orice victorie va obține la US Open, sau în calificări la Cincinnati, va reprezenta pentru ea un plus la totalul punctelor și o va ajuta să revină între cele mai bune jucătoare din lume. Dacă va rata, însă, această șansă, atunci de anul viitor va începe din nou să joace în calificări și ITF-uri.

În urma căderii Mihaelei, situația româncelor din clasamentul mondial nu este deloc una îmbucurătoare. Din păcate, acum arată cam conform realităților din tenisul nostru: Simona Halep e din altă ligă și ocupă locul 4, iar în urma ei vin, în partea cealaltă a plutonului, Irina Begu, pe 92, și Sorana Cîrstea, pe 94.

În rest, în Top 200 le mai avem, în afara Mihaelei Buzărnescu, pe Monica Niculescu (101), Ana Bogdan (134), Patricia Țig (140), Gabriela Ruse (177) și Irina Bara (192).

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cub horoscop iertare png
horoscop bani jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg