Mihaela Buzărnescu, ultimul sportiv român care a plecat la Tokyo


    Mihaela Buzărnescu a plecat purtând tricoul Team RomâniaFoto: Facebook / Mihaela Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu a plecat purtând tricoul Team RomâniaFoto: Facebook / Mihaela Buzărnescu

Unică reprezentantă a României în proba de simplu a turneului olimpic de tenis de la Tokyo, Mihaela Buzărnescu a ajuns în capitala Japoniei după o călătorie care a durat circa 15 ore. Înaintea plecării, bucureșteanca a mărturisit că este fericită şi mândră să reprezinte România la Jocurile Olimpice. La tenis, România mai este reprezentată de Monica Niculescu și Raluca Olaru, în proba de dublu.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Miki a scris: "Plec spre Tokyo. Visez la asta de când eram copil, nu am cuvinte. Sunt atât de fericită şi mândră să reprezint România la Jocurile Olimpice". Spre deosebire de majoritatea sportivilor români, care au plecat în două grupuri, Buzărnescu a călătorit singură în Japonia. Ceea ce nu este neobișnuit pentru o jucătoare de tenis obișnuită să străbată lumea dintr-un colț în altul, în fiecare an. 

Mihaela Buzărnescu a aflat săptămâna trecută ca ITF a făcut o derogare în ceea ce privește țara noastră, acceptând-o pe tabloul principal de simplu de la Tokyo. Atunci, într-o postare pe Facebook, Miki a transmis următorul mesaj video: „Bună ziua tuturor! Prin acest mesaj doresc să vă anunț că voi participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de simplu. Sunt extrem de fericită, de onorată că voi reprezenta țara. Și că voi pleca peste câteva zile acolo. Este un vis de mic copil împlinit. Îmi doream asta din tot sufletul. Sunt fără cuvinte. Și mă bucur foarte, foarte mult. Abia aștept să plec acolo și să lupt pentru țară. Și să dau ce este mai bun și să vin cu un rezultat bun. Vreau să le mulțumesc celor care s-au luptat pentru a ajunge la Jocurile Olimpice și care mi-au fost alături. Țin să menționez că nu îmi doresc să vă dezamăgesc. Oricum, vă mulțumesc din suflet! Mă bucur mult că mi-ați fost mereu aproape, și la bine și la rău. Ne vedem în curând, la Tokyo!”, a spus jucătoarea.Până la Tokyo, România a fost reprezentată la opt ediții ale turneului olimpic de tenis. Cea mai mare performanță a fost înregistrată la Rio de Janeiro, în 2016, când Horia Tecău și Florin Mergea au cucerit medalia de argint la dublu. Grație acestui rezultat, România se află pe locul 24 într-un clasament al medaliilor câștigate în sportul alb, clasament care are în frunte pe SUA (35 de medalii, dintre care 18 de aur), urmată de Marea Britanie (41 medalii, dintre care 16 de aur), Franța (18 / 5), Africa de Sud (6 / 3) și Rusia (6 / 3). Participări românești la turneul olimpic de tenis2016: Florin Mergea (medalie de argint la dublu), Horia Tecău (medalie de argint la dublu masculin, „optimi” la dublu mixt), Monica Niculescu (turul 2 la simplu, turul 1 la dublu), Andreea Mitu (turul 1 la simplu, „optimi” la dublu), Irina Begu (turul 1 la simplu și la dublu, „optimi” la mixt), Raluca Olaru („optimi” la dublu)2012: Adrian Ungur (turul 1 la simplu, turul 1 la dublu masculin), Horia Tecău (turul 1 la dublu masculin), Irina Begu (turul 1 la simplu), Sorana Cîrstea (turul 1 la simplu și la dublu fete), Simona Halep (turul 1 la simplu și la dublu fete)2008: Victor Hănescu (turul 2 la simplu), Sorana Cîrstea (turul 1 la simplu)2004: Victor Hănescu (turul 1 la simplu și la dublu masculin), Andrei Pavel (turul 1 la simplu și la dublu masculin)2000: Andrei Pavel (turul 1 la simplu), Ruxandra Dragomir (turul 1 la simplu)1996: Cătălina Cristea (turul 1 la simplu), Ruxandra Dragomir (turul 1 la simplu)1992: Andrei Pavel (turul 1 la simplu), Irina Spârlea (turul 1 la simplu), George Cosac („sferturi” la dublu masculin), Dinu Pescariu („sferturi” la dublu masculin)1924: Gheorghe Lupu (turul 2 la simplu și turul 1 la dublu masculin), Nicolae Mișu (turul 1 la simplu), Alexandru Roman (turul 2 la simplu și turul 1 la dublu masculin)

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
inna sexy jpg
horoscop jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub gabi bădălău png
image
image
image
image
image
image
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg