Monica Niculescu şi Gabriela Ruse, campioanele de dublu de la Hong Kong

Monica Niculescu și Gabriela Ruse au ridicat deasupra capului turneul de tenis de la Hong Kong, acolo unde s-au impus, duminică, în proba de dublu a competiției de categoria WTA 125. Cele două au reușit să treacă, în finală, de perechea japoneză formată din Nao Hibino și Makoto Ninomiya, scor 6-3, 5-7, 10-5, după o oră și 54 de minute. 

Gabriela Ruse și Monica Niculescu, învingătoare la Hong Kong (FOTO: Facebook)
Gabriela Ruse și Monica Niculescu, învingătoare la Hong Kong (FOTO: Facebook)

La cei 37 de ani ai săi, Monica Niculescu a consemnat primul trofeu important împreună cu mai tânăra Gabriela Ruse, de 26 de ani, sărbătorind cu un cec în valoare de 6.000 de dolari și 125 de puncte WTA. Cele două jucat la Hong Kong pentru prima dată împreună, din octombrie 2022 și până astăzi, când au participat la turneul ITF de la Shewsbury, prevăzute cu premii în valoare de de 100.000 de dolari.

Două titluri în palmaresul lor

De-a lungul timpului, româncele au evoluat de 10 ori de aceeași echipă, inclusiv în turnee de Grand Slam, reușind să avanseze până în sferturi de finală la US Open, în 2021, unde au fost învinse, în cele din urmă, de perechea formată din chiliana Alexa Guarachi și americanca Desirae Krawczyk (SUA). Cele mai bun rezultate în circuitul WTA, de până acum, au fost semifinala de la Notthingham, în 2019, turneu WTA 250, și sferturile de finală în concursurile de aceeași categorie de la Birmingham 2022 și Cluj-Napoca 2021. De altfel, pe lângă reușita WTA de la Hong Kong, palmaresul lor conține și un titlu ITF, la Nottingham, în 2021, turneu dotat cu premii în valoare de 100.000 de dolari.
Reamintim că România și Japonia sunt adversare în optimile de finală ale turneului final al Billie Jean King Cup, unde Monica Niculescu și Gabriela Ruse s-ar putea înfrunta cu Nao Hibino, Makoto Ninomiya nefiind selecționată de căpitanul nejucător Ai Sugiyama.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Otelul Craiova (Sportpictures) jpg
gica hagi facebook jpeg
maldini daniel epa efe h 57194207 jpeg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
mircea lucescu facebook jpg
David Popovici (Sportpictures) jpg
PAOK Salonic FCSB (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net