Murray a învăţat tenis în sufragerie

Ultima actualizare:

    Andy Murray e numarul 1 mondial
Andy Murray e numarul 1 mondial

Cum a fost posibil ca scoţianul Andy Murray să-i „fure” sârbului Novak Djokovici primul loc în clasamentul ATP? Să vedem ce are de spus Judy, mama sportivului scoţian.

„Misiune îndeplinită”, a transmis pe o reţea de socializare Judy Murray, alăturând o poză în care apare alături de fiul său Andy şi un pahar de şampanie, la întoarcerea de la Paris, după turneul care a schimbat ordinea mondială în tenisul masculin. Provocată de jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport, Judy şi-a amintit de primii paşi în tenis făcuţi de Andy. „E o recompensă pentru toată munca şi răbdarea pe care a avut-o de când era copil. Să fiu sinceră, Andy a fost al doilea. Asta pentru că Jamie a fost primul din familie în poziţia de lider mondial, dar la dublu”, a precizat mama lui Murray. „Andy (n.r.: 29 de ani) şi Jamie (n.r.: 30 de ani) au crescut împreună şi au fost mereu în competiţie. Se întreceau la orice lucru, la cărţi, la tenis, la golf, la fotbal, chiar şi la wrestling”, a continuat femeia, care a construit cariera fraţilor Murray. „Din cauza vremii rele din Scoţia, terenul lor de tenis era de obicei în sufragerie, cu canapeaua în mijloc, pe post de fileu. La wrestling, în schimb, foloseau dormitorul. Săreau pe saltea şi se trânteau pe jos”, şi-a amintit Judy Murray. „Andy era talentat la orice sport, doar schiul nu l-a practicat. Când avea 14 ani, a fost chemat în probe de Glasgow Rangers, dar în acelaşi timp trebuia să meargă cu lotul britanic de tenis la un turneu în Italia. A fost obligat să aleagă şi a ales tenisul”, a mai spus Judy, cea care în perioada 2011-2016 a fost căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii.

Turneul Campionilor începe duminică


    Novak Djokovici
Novak Djokovici

Ultima mare competiţie a anului în tenis e Turneul Campionilor la masculin, programat la Londra, începând de astăzi. E o nouă provocare pentru Andy Murray, care n-a câştigat niciodată tradiţionala competiţie de final de an. Murray va intra în concurs mâine, într-o grupă cu Wawrinka, Nishikori şi Cilic. Meciurile din cealaltă grupă vor debuta în această după amiază, când sunt programate întâlnirile Djokovici – Thiem (ora 16.00) şi Raonic – Monfils (ora 22.00), în direct la DigiSport.

Cifrele competiţiei londoneze


    Federer a câştigat de 3 ori Turneul Campionilor
Federer a câştigat de 3 ori Turneul Campionilor

Programat începând de azi, Turneul Campionilor la tenis are o istorie de peste 40 de ani. Click! vă prezintă această istorie în cifre.

4: trofee a cucerit Ilie Năstase la Turneul Campionilor, în 1971, 1972, 1973 și 1975.

6: trofee a câștigat Roger Federer la Turneul Campionilor, ceea ce reprezintă un record al competiției. El a cucerit titlurile în 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 și 2011.

7: este numărul victoriilor de dublu ale perechii Peter Fleming/ John McEnroe, ceea ce reprezintă recordul competiției. Ei au câștigat toate trofeele în perioada 1978 – 1984.

8: jucători participă la simplu, și tot atâtea perechi la dublu sunt calificate, pe baza rezultatelor din sezonul 2016, la actuala ediție a Turneului Campionilor.

12: este numărul game-urilor jucate în cel mai scurt meci din istoria Turneului Campionilor: Roger Federer – Gaston Gaudio, scor 6-0, 6-0, în semifinalele ediției 2005.

14: este numărul prezențelor la Turneul Campionilor pentru Roger Federer și Andre Agassi, ceea ce reprezintă un record.

15: este numărul edițiilor în care finala a fost o reeditare a unui meci din grupe. De opt ori, învinsul din grupe și-a luat revanșa în meciul decisiv.

41: de game-uri s-au jucat în finala din 1974, câștigată de Guillermo Villas cu scorul de 7-5, 3-6, 11-9, în fața lui Onny Parun. A fost cea mai lungă finală de trei seturi din istoria competiției.

47: de ediții au avut loc din 1970 și până acum la Turneul Campionilor, inclusiv cea care începe azi.

59: de meciuri a disputat Roger Federer la această competiție, un adevărat record.

17.800: de locuri are Arena O2, din Londra, cea care găzduiește Turneul Campionilor.

100.000: de dolari e cecul pe care îl primește o rezervă la simplu.

176.000: de dolari primește echipa campioană la dublu pentru victoria din finală.

179.000: de dolari e premiul asigurat doar pentru calificarea la Turneul Campionilor, dar și suma care se adaugă în dreptul jucătorilor după fiecare victorie în grupe la simplu.

545.000: de dolari e premiul pentru o victorie în semifinale la simplu

1.130.000: de dolari primește campionul pentru victoria din finala de la Londra.

2.391.000: de dolari își asigură campionul dacă nu pierde nici un meci la Londra.

13.171.000: de dolari a câștigat Roger Federer doar din participările la Turneul Campionilor. Acesta e recordul absolut până acum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Gabriela Cristea schimbare radicală de look la Camelia Enciu, stilista și prietena Adrianei Bahmuțeanu   Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Gheorghe Hagi (Sportpictures) jpg
Dennis Man (EPA) jpg
Lewis Hamilton (Instagram) jpg
cornel otelea jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Marius Sumudica (Sportpictures) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
Carlo Ancelotti (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net