Nadal-Federer, finală de vis la Turneul Campionilor

Ultima actualizare:

Rafael Nadal s-a calificat în premieră în finala Turneului Campionilor, după ce l-a învins pe britanicul Andy Murray, în trei seturi, scor 7-6 (7/5), 3-6, 7-6 (8/6). A fost un meci thriller, cu incredibile răsturnări de situație.

După un prim set extrem de echilibrat și un al doilea în care Murray părea să preia controlul jocului, ultima parte a fost halucinantă. Spaniolul a făcut break şi a condus cu 2-1, apoi a ratat o primă minge de meci la 5-3, 30-40 pe serviciul lui Murray, iar britanicul a reuşit să egaleze la 5-5, când Nadal servea pentru meci. În tie-break, scoţianul s-a detaşat la 4-1, însă Nadal a revenit şi învins.

Nadal nu mai are decât un singur meci pentru a-şi adăuga în palmares singurul titlu prestigios care îi lipseşte, după ce a câştigat cele patru Grand Slam-uri, Cupa Davis şi aurul olimpic. El s-ar alătura, în cazul unei victorii, americanului Andre Agassi, singurul tenismen care a reușit această performanță.

În cealaltă semifinală, Roger Federer l-a învins fără prea mari probleme pe sârbul Novak Djokovici, în două seturi, scor 6-1, 6-4. Iar dacă Nadal poate egala un record al lui Andre Agassi, Federer, în cazul unei victorii în finala de astăzi, l-ar egala pe Pete Sampras cu cinci turnee ale campionilor câștigate.

Federer şi Nadal se întâlnesc pentru a 22-a oară, iar spaniolul conduce cu 14-7 în întâlnirile cu elveţianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net