Nadia Comăneci, ca la Montreal în 1976. S-au împlinit 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria concursului olimpic de gimnastică

Ultima actualizare:

    Nadia Comăneci a primit o camionetă personalizată de la soțul eiFoto: Facebook / Nadia Comăneci
Nadia Comăneci a primit o camionetă personalizată de la soțul eiFoto: Facebook / Nadia Comăneci

Nadia Comăneci a marcat, astăzi (duminică, 18 iulie), printr-un mesaj special postat pe rețelele sociale împlinirea a 45 de ani de la prima notă de 10.00 obținută de o gimnastă la Jocurile Olimpice. Reușita i-a aparținut, fiind bifată la Montreal în 1976.

Marea campioană a postat un filmuleţ în care poartă o ţinută de concurs şi face un mic element acrobatic. Ea se află în faţa unei camionete în ediţie limitată, cu logoul Jocurilor Olimpice, pentru care îi mulţumeşte soţului său Bart Conner. “O picătură de istorie 45 de ani mai târziu cu prima mea medalie olimpică. Jocurile Olimpice de la Montreal 1976. Adăugând colecţiei 1976 Montreal Olympic camioneta GMC în ediţie limitată cu logul Montreal, pentru a sărbători aniversarea primului 10 perfect în 18 iulie. Mulţumesc, Bart Conner”, a scris Nadia Comăneci.

Pentru că afişajul electronic nu era programat să arate nota 10.00, pe monitoarele din sala de la Montreal a apărut atunci 1.00. Nadia a obţinut, la acea ediţie a Jocurile Olimpice , de şapte ori nota maximă, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), una de argint (echipă) şi una de bronz (sol). Reușitele de atunci au fost anunțate de victoria Nadiei de la Europenele de la Skien, din 1975, când a câștigat trei titluri continentale și o medalie de argint. Datorită performanțelor sale, Nadia a fost prima româncă inclus în International Gymnastics Hall of Fame. De asemenea, în 2000 a fost declarată „cea mai valoroasă sportivă a secolului XX din lume” de către cotidianul francez ”L'Equipe”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net