Nadia Comăneci, ca la Montreal în 1976. S-au împlinit 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria concursului olimpic de gimnastică

18 iulie 2021
image
Nadia Com─âneci a primit o camionet─â personalizat─â de la so╚Ťul eiFoto: Facebook / Nadia Com─âneci

Nadia Com─âneci a marcat, ast─âzi (duminic─â, 18 iulie), printr-un mesaj special postat pe re╚Ťelele sociale ├«mplinirea a 45 de ani de la prima not─â de 10.00 ob╚Ťinut─â de o gimnast─â la Jocurile Olimpice. Reu╚Öita i-a apar╚Ťinut, fiind bifat─â la Montreal ├«n 1976.

Marea campioan─â a postat un filmule┼ú ├«n care poart─â o ┼úinut─â de concurs ┼či face un mic element acrobatic. Ea se afl─â ├«n fa┼úa unei camionete ├«n edi┼úie limitat─â, cu logoul Jocurilor Olimpice, pentru care ├«i mul┼úume┼čte so┼úului s─âu Bart Conner. ÔÇťO pic─âtur─â de istorie 45 de ani mai t├órziu cu prima mea medalie olimpic─â. Jocurile Olimpice de la Montreal 1976. Ad─âug├ónd colec┼úiei 1976 Montreal Olympic camioneta GMC ├«n edi┼úie limitat─â cu logul Montreal, pentru a s─ârb─âtori aniversarea primului 10 perfect ├«n 18 iulie. Mul┼úumesc, Bart ConnerÔÇŁ, a scris Nadia Com─âneci.

Pentru c─â afi┼čajul electronic nu era programat s─â arate nota 10.00, pe monitoarele din sala de la Montreal a ap─ârut atunci 1.00. Nadia a ob┼úinut, la acea edi┼úie a Jocurile Olimpice , de ┼čapte ori nota maxim─â, c├ó┼čtig├ónd trei medalii de aur (la individual compus, b├órn─â ┼či paralele), una de argint (echip─â) ┼či una de bronz (sol). Reu╚Öitele de atunci au fost anun╚Ťate de victoria Nadiei de la Europenele de la Skien, din 1975, c├ónd a c├ó╚Ötigat trei titluri continentale ╚Öi o medalie de argint. Datorit─â performan╚Ťelor sale, Nadia a fost prima rom├ónc─â inclus ├«n International Gymnastics Hall of Fame. De asemenea, ├«n 2000 a fost declarat─â ÔÇ×cea mai valoroas─â sportiv─â a secolului XX din lumeÔÇŁ de c─âtre cotidianul francez ÔÇŁL'EquipeÔÇŁ. 

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg
prima tv PNG
sepsi castigatoare cupa romaniei jpg
simona halep bucurie madrid jpg
fc voluntari jpg