Neagu, devastată la întoarcerea de la Mondial. Apărarea ne-a îngropat

Ultima actualizare:

    Neagu şi compania au câştigat lejer la Midtjylland, scor 31-26, şi defilează în Grupa 1. Neagu a marcat 10 goluriFoto Click!
Neagu şi compania au câştigat lejer la Midtjylland, scor 31-26, şi defilează în Grupa 1. Neagu a marcat 10 goluriFoto Click!

România avea de apărat un bronz la Mondialul de Handbal din acest an, dar fetele lui Ambros Martin nici nu s-au apropiat de obiectiv. După câteva meciuri bune în grupe, Cehia le-a frânt prematur zborul şi ieri, în loc să fie la Magdeburg pentru sfertul cu Olanda, s-au aflat pe Otopeni, întoarse acasă fără glorie. Iar priveliştea a fost dezolantă.

Jucătoarele noastre aveau ochii roşii de la plâns şi majoritatea au ieşit din aeroport cu capul în pământ, refuzând dialogul cu presa şi fanii. S-a demonstrat însă că doar campionii ies în faţă la greu şi e clar acum că Cristina Neagu e construită din acest aliaj puternic. Ea şi-a luat inima în dinţi şi, gâtuită de emoţie, şi-a exprimat propria viziune cu privire la acest eşec. Şi a fost cinstită până la capăt. “Acest sistem eliminatoriu pune foarte mare presiune pe echipă, iar noi am simțit asta în vestiar şi la încălzire. În timpul meciului am încercat să vorbesc cu fetele, dar este greu să schimbi ceva în momentele acelea. Am jucat cu frică, știu că lumea vorbește de ratări, dar din punctul meu de vedere apărarea a fost marea problemă. E greu să marchezi mereu 30 de goluri ca să câştigi un meci”, a afirmat cea mai bună handbalistă româncă din toate timpurile. Neagu a declarat şi ce sentiment personal are după acest turneu în care credea că va ajunge mult mai sus. “Sunt tristă, sunt frustrată, sunt dezamăgită. Au trecut multe ore de la meci, dar nu mi-am revenit. Mă afectează mult lucrul acesta pentru că am simțit că avem o atmosferă foarte bună la echipă și că puteam mai mult. Din păcate cred că ne-a fost frică să visăm”, a adăugat interul stânga de la CSM Bucureşti.

Am trimis-o pe Franţa în semifinale

România a pierdut primul meci eliminatoriu, deşi în grupe a măturat tot cu excepţia ultimei partide, când ne-am menajat cu franţuzoaicele şi le-am oferit acestora victoria cadou. Jucătoarele lui Krumbholz au acceptat-o şi, în loc să termine pe patru şi să ne însoţească acasă după o optime imposibilă cu Rusia, au jucat cu Muntenegru, pe care au învins-o. Astfel, Franţa e în semifinala cu Rusia, iar noi nici la televizor nu ne mai uităm. Celălalt penultim act s-a stabilit aseară după Cehia – Olanda şi Norvegia – Rusia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net