Novak 19. Djokovic este la un titlu de grand slam de Federer și Nadal

Ultima actualizare:

    Novak Djokovic a cucerit pentru a doua oară trofeul de campion la Roland GarrosFoto: EPA-EFE
Novak Djokovic a cucerit pentru a doua oară trofeul de campion la Roland GarrosFoto: EPA-EFE

Campionul sârb a devenit primul jucător din istorie cu cel puțin două trofee câștigate la fiecare din cele patru turnee de grand slam.

Novak Djokovic s-a impus cu 6-7/6, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 în finala cu grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial, și a cucerit un nou titlu la Roland Garros.Pentru Novak Djokovic (34 de ani), acesta este cel de-al 84-lea trofeu ATP la simplu din carieră, al treilea din acest an după cele cucerite la Australian Open şi Belgrad. El a devenit primul jucător de tenis din „Era Open” care a câştigat de cel puţin două ori cele patru grand slam-uri. Totodată, el a ajuns la al 19-lea său trofeu de mare șlem, fiind la doar unul de borna atinsă de Roger Federer (39 de ani) și Rafael Nadal (35 de ani). Djokovic a câștigat la Australian Open de 9 ori (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021), la Roland Garos în 2 rânduri (2016, 2021), la Wimbledon de 5 ori (2011, 2014, 2015, 2018, 2019) și la US Open de 3 ori (2011, 2015, 2018). Totodată, sârbul mai are 10 finale în turneele majore, spre deosebire de elvețian, care are 11, și de iberic, care a mai disputat 8.

Sârbul Novak Djokovic a revenit de la 0-2

După finala cu Tsitsipas, liderul ATP s-a declarat mândru, mulţumit şi fericit: “Vreau să îi spun câteva cuvinte lui Stefanos. Înţeleg ce trăieşte... Știu că este foarte dificil după o finală de grand slam pierdută. Sunt sigur că el şi echipa lui vor fi mai puternici şi vor câştiga numeroase turnee de mare șlem. Grand slam-urile sunt turnee care mă motivează şi mă inspiră în fiecare zi. Nu mai sunt tânăr ca Stefanos. Astfel încât trebuie să caut mereu noi motivaţii. Cea mai mare sunt copiii mei, soţia mea şi iubirea. După cum a spus şi Stefanos, este o muncă de echipă. Sunt foarte mândru, foarte mulţumit, foarte fericit. Ultimele 48 de ore au fost incredibile şi de neuitat. Salutări Greciei, care are un campion imens”, a spus Djokovic. Întrebat dacă vizează realizarea marelui șlem (victorii în cele patru turnee de grand slam într-un singur an) sau chiar „Golden slam” prin cucerirea, în plus, a titlului olimpic, Novak Djokovic a răspuns: „Totul este posibil. Am reușit lucruri pe care mulți le credeau imposibile. Sunt într-o bună poziție pentru Golden Slam. Am fost și în 2016, însă am pierdut în turul 3 la Wimbledon. Mai sunt două săptămâni până la turneul londonez. Bineînțeles că vizez titlul acolo. Am câștigat în 2018 și 2019. Sper să pot continua în același mod”, a concluzionat sârbul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net