Novak Djokovic, egalul ”Regilor” tenisului


    Novak Djokovic ar putea ajunge cel mai valoros tenismen al tuturor timpurilorFOTO: EPA
Novak Djokovic ar putea ajunge cel mai valoros tenismen al tuturor timpurilorFOTO: EPA

Liderul ATP, Novak Djokovic, a cucerit al treilea titlu consecutiv la Wimbledon și al șaselea din șapte finale disputate și i-a egalat la numărul titlurilor de Grand Slam pe Roger Federer și Rafael Nadal.

El l-a învins în finală, cu scorul de 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, pe italianul Matteo Berrettini, locul 9 mondial. Dincolo de excepționala domnie pe care o are pe iarba londoneză, sârbul a reușit o performanță unică în istorie: este primul jucător care a câștigat în același an turnee majore pe trei suprafețe diferite. De asemenea, el e doar primul tenismen din Era Open, după Rod Laver, care cucerește titlurile primelor trei turnee de Grand Slam dintr-un an calendaristic. Diferența dintre el și Laver este că pe vremea acestuia Australian Open se juca pe iarbă, la fel ca Wimbledonul.  

Cu succesul de duminică, Djokovic a ajuns la 20 de titluri de Grand Slam în carieră, egalând recordul în materie deținut de ”Regii” neîncoronați ai tenisului, Roger Federer și Rafael Nadal. Iar la cum joacă, este de așteptat ca sârbul să ducă acest record la noi cote. Poate chiar în toamnă, la US Open. 

andreea mantea
cub gabi bădălău png
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
horoscop jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
image
image
image
image
image
image
neymar plange brazilia jpg
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg