Novak Djokovic, victorie mare cu Rafael Nadal în semfinale la Roland Garros

12 iunie 2021
image
Novak Djokovic s-a calificat a șasea oară în finală la Roland GarrosFOTO: EPA

Novak Djokovic a făcut meciul vieții pe zgură și l-a învins în semifinalele turneului de la Roland Garros pe Rafael Nadal, cel care a câștigat de 13 ori titlul la Paris.

La finalul meciului câștigat cu scorul de 3-6, 6-3, 7- 6 (7/4), 6-2, după patru ore şi 11 minute de joc, tenismanul sârb Novak Djokovic a declarat că a făcut cel mai bun meci al său la Paris. "Cu siguranţă este cel mai bun meci pe care l-am jucat aici şi în Top 3 meciuri din cariera mea. A fost incredibil. Sunt foarte fericit că fanii au putut rămâne şi după ora 23.00, că s-a dat o derogare specială. Este una dintre acele seri, nopţi, pe care ţi-o vei aminti mereu"", a declarat Djokovic.

Djokovic a mai spus că sunt greu de găsit cuvintele pentru a descrie performanţele lui Rafael Nadal."El a pierdut trei meciuri aici şi joacă de aproape 20 de ani. Asta spune tot".

La rândul său, Rafael Nadal a afirmat că sârbul a meritat să câştige. "Am pierdut, dar viaţa continuă. Nu sunt o persoană care face dramă din eşec. Este doar un meci de tenis, mâine voi fi acasă, alături de familie. Bravo lui Novak, eu am dat totul, dar astăzi nu a fost ziua mea. Aşa este sportul".

Sârbul este pentru a cincea oară în finală la Roland Garros, el fiind câştigător în 2016.

În finală, Djokovici va evolua contra grecului Stefanos Tsitsipas.

La meciul de la Roland Garros, spectatorii au primit acceptul de a rămâne până la final, în ciuda restricţiilor care intrau în vigoare la ora 23.00 (ora Franţei).

florin calinescu png
BeFunky collage (16) jpg
anamaria prodan png
laurentiu reghecampf corina caciuc png
Cub Laurențiu Reghecampf jpeg
BeFunky collage (17) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
simona halep bucurie madrid jpg
fc voluntari jpg
image png
gigi becali jpg
handbaliste rapid poligon jpg
simona halep jpg