O adevărată echipă de aur

image
Gimnastica va primi 2,5 milioane de euro

Ani de-a rândul le-am ţinut pumnii şi am tremurat pentru ele în faţa televizoarelor. Acum, marile campioane ale gimnasticii româneşti îşi caută urmaşele în rândul fetiţelor care au auzit despre performanţele lor doar din povestirile părinţilor sau bunicilor.

Neschimbate, de parcă timpul s-a oprit în loc în cazul lor, Simona Amânar, Diana Chelaru, Sabina Cojocar, Gina Gogean, Sandra Izbaşa, Lavinia Miloşovici, Dana Sofronie, Andreea Răducan, Amelia Racea, Monica Roşu şi Silvia Stroescu - ordinea e strict alfabetică - sunt cele 11 campioane olimpice, mondiale sau europene care au fost prezente, ieri, la semnarea unui parteneriat care va revitaliza gimnastica feminină. Prin acesta, OMV Petrom va sponsoriza gimnastica feminină până în 2016 cu 2,5 milioane de euro, banii urmând să fie folosiţi de lotul de gimnastică, dar şi pentru demararea unui program de selecţie. Aceeaşi sumă va fi dată, dar de-a lungul a patru ani, la sărituri cu schiurile.

În cadrul programului legat de dezvoltarea gimnasticii feminine, se urmăreşte selecţionarea unui lot de 150 de fetiţe cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, care să fie pregătite la cel mai înalt nivel. Selecţia va fi făcută chiar de marile noastre campioane, Sandra Izbaşa fiind una dintre ele: „Sper să găsesc cât mai repede fetiţe care să vină la gimnastică, fiindcă este spre binele lor. Îmi doresc să găsesc cât mai multe fetiţe talentate, dar dacă nu voi găsi, voi face rost", a spus Izbaşa. Retrasă anul trecut din activitate, ea e neschimbată. De altfel, toate marile noastre campioane arată de parcă ar putea reveni mâine în sală, pe aparate, pentru a ne ridica din nou din scaune în faţa televizoarelor.

Europenele din 2017 în România?

Ceea ce iubitorii sportului au aşteptat ani de-a rândul e pe cale să se întâmple. Federaţia de Gimnastică îşi va depune în luna octombrie candidatura pentru organizarea Europenelor din 2017. Competiţia ar urma să se desfăşoare în viitoarea Sală Polivalentă.

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
zanni
Ruxi și cristi mitrea
tudor chirila 2 jpg
img (3) jpg
BeFunky collage (26) jpg
Mihai Bendeac
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Airbus A380 FOTO Wikipedia
blog unteanu
image
image
image
image
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg
Ciprian Tatarusanu, Sportpictures jpg
Chindia Rapid, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Istvan Kovacs, EPA jpg
FC Hermannstadt   Sepsi OSK, Sportpictures jpg