O fostă lideră mondială a tenisului, diagnosticată cu cancer

Ultima actualizare:

Spre finele anilor 70 domina tenisul mondial feminin și câștiga aproape orice „bătălie” ocupând în premieră locul fruntaș în ierarhia WTA. Astăzi, se vede nevoită să ducă o altă luptă, una mult mai acerbă, împotriva cancerului - căci Martina Navratilova a fost diagnosticată cu această boală, în două zone ale corpului, cea mamară și la gât. 

Martina Navratilova (centru) se confruntă cu recidivă de cancer (FOTO: Getty Images)
Martina Navratilova (centru) se confruntă cu recidivă de cancer (FOTO: Getty Images)

Vestea tristă îi va schimba, în ultimul moment, planurile fostei sportive, care inițial își propusese să fie prezentă la Melbourne, la primul Grand Slam al anului, în calitate de comentatoare la Australian Open. În vârstă de 66 de ani, fosta jucătoare de tenis s-a arătat, totuși, optimistă în privința diagnosticului: „Ghinionul acesta dublu e serios, dar reparabil. Sper la un deznodământ favorabil. Va durea pentru o perioadă, dar voi lupta cu tot ce am”, a comentat aceasta, potrivit „The Times”, urmând să înceapă tratamentul în luna ianuarie. Iar medicii îi susțin optimismul, aproximativ 90% din oamenii diagnosticați cu cancer la gât, în fază incipientă, videcându-se. 

Duce a doua luptă împotriva cancerului

Fosta lideră a tenisului mondial avea semne de întrebare încă din toamna anului trecut, descoperindu-i-se un limfom la gât, care se imflamase. Analizele au arătat că e cancerigen și, în timpul altor investigații, i s-a descoperit și cancerul la sân. Fosta jucătoare s-a mai confruntat o dată cu această boală, în anul 2010, când a fost diagnosticată având cancer la sân, pe care a reușit să îl depășească în jumătate de an.
Martina Navratilova rămâne o „pionieră” în „sportul alb”, unde are cifre impresionante: nu mai puțin de 59 de Grand Slam-uri, dintre care 18 la simplu. Deținătoarea recordului de titluri la Wimbledon, în număr de nouă, s-a retras din tenis la impresionanta vârstă de 50 de ani, devenind cea mai longevivă jucătoare care a câștigat un turneu din categoria celor majore. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net